Inför V75 (jackpot): Tror på norsk toppchans

108

inför v75® (jackpot) tror på norsk toppchans

Senast Falcon Eye tävlade i Sverige besegrade han Moni Viking.
På lördag när V75® och Unionskampen avgörs jagar han en ny femetta.
– Jag tycker att jag har bästa hästen och tror på bra chans, säger tränaren Stian Hallenstvedt.

I april i år startade Falcon Eye för första gången utanför Norges gränser och det slutade med succé. Tillsammans med Erik Adielsson vann han Örebro Int´l med 400 000 kronor i förstapris och besegrade världsstjärnan Moni Viking.
– Det var väldigt stort för mig och en fantastisk upplevelse, berättar hästens allt i allo Stian Hallenstvedt.
Falcon Eye har sedan startat sju gånger på hemmaplan och vunnit fyra. Två av loppen han inte vunnit har varit Ulf Thoresen Grand International och Norskt Mästerskap.
Efter senaste starten har hästen varit lite förkyld, men det oroar inte tränaren.
– Hästens känns väldigt fin i intervallerna och känslan är att han är i mycket bra form. Jag har tränat honom med sikte på att ha honom i toppform under hösten.

Har bästa hästen i loppet
På lördag när V75 avgörs på Färjestad står mycket på spel då Unionskampen avgörs, en kamp mellan Norge och Sverige med en hel del prestige. En av Norges starkaste segerkandidater är Falcon Eye.
– Jag tycker att jag har bästa hästen i loppet. Nu lottades vi till ett vanskligt spår och det oroar förstås. Distansen är en stor fördel och hästen är så pass bra att han kan vinna av egen kraft. Jag ger inga körorder, men jag tror inte att Eirik backar utan försöker ta sig framåt så fort som möjligt. Loppen i Sverige är alltid tuffa, men jag har en så pass bra häst att jag måste tro på en bra chans. Troligen så kommer jag att utrusta honom med någon typ av skygglappar så han blir mer alert från start.
Att Stian Hallenstvedt har stor tro på sin häst går inte att ta miste på. Om Falcon Eye gör ett bra lopp på lördag så är planen att start i EM för femåringar på Vincennes i mitten av oktober.

Föregående artikelInför V75 (jackpot): Vinna eller försvinna för Lindegrens talang
Nästa artikelFem tippar V75 till Solvalla 24 september 2022

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.