Inför V75 Jägersro: Cyber Lane gör en högintressant comeback

70

Cyber Lane gör en högintressant comeback

Cyber Lane gör en högintressant comeback när han årsdebuterar i den andra deltävlingen till Olympiatravet.
Tränaren Johan Untersteiner är nöjd med sin stjärna men ligger lite lågt trots att hästen är stor favorit.
– Det blir ingen ledning från vårt dåliga läge och han tar aldrig en längd på Day Or Night in, säger Johan.

Jägersro är värd för lördagens V75-omgång och väderprognosen talar om fint väder och uppemot 14 grader varmt. Det lär gå undan i loppen och nu när våren har kommit på allvar gäller det att vara med där framme i travloppen.
Cyber Lane gör årsdebut efter ett drygt fem månader långt uppehåll och är klar favorit i den andra deltävlingen till Olympiatravet. Derbyvinnaren, som har sprungit in nio miljoner kronor, vann i fjol bland annat Copenhagen Cup och var trea i Jubileumspokalen efter en tung resa. Han avslutade säsongen genom att bli tvåa i Svenskt Mästerskap efter Readly Express, samt tvåa i Müllers Memorial bakom Propulsion.
– I fjol som femåring var det första året mot den äldre eliten. Han gjorde det bra utan att kunna utmana de allra bästa. Han var tvåa bakom Readly Express och Propulsion och vi får se om han är starkare i år och kan utmana dem, säger Johan Untersteiner.

”Är tråkig i jobben – har 20 hästar som känns bättre”
Nu är Cyber Lane redo för comeback efter en rejäl vinterträning i sig. Tränare Untersteiner är nöjd med sin adept, men säger samtidigt att det inte är någon häst som glänser i jobben.
– Han är rätt så tråkig att köra hemma. Jag har säkert 20 hästar som känns bättre hemma i träningen. Han har alltid låg puls men är trög och flegmatisk. Han sprintar inte uppför backen som exempelvis Pastore Bob gör, menar Johan.
– Nu har vi kört två tuffare jobb med honom inne på Halmstadtravet. Först ett efter 1.20 ful distans och ett i fredags efter 1.18 över 2100 meter. Det var jag som körde då och jag var nöjd med hästen. Han känns så bra som han kan göra för att vara honom.

”Day Or Night In körs I spets om han kommer dit”
Cyber Lane har spår sju bakom startbilen i V75-3. Även om han har blivit nedstruken ett spår så har han startsnabba konkurrenter innanför.
– Det blir ingen ledning härifrån. Han har snabba hästar invändigt och han tar aldrig en längd på Day Or Night In. Kommer den hästen till ledningen ska han köras i ledningen, det är ett önskemål från ägaren såklart. Racing Mange och Angle of Attack är också jättesnabba från början.
– Vi får se vad som händer och jag tror att jag tar det lite lugnt från början och kör till slut istället. Han har ju visat att han kan vinna bakifrån också, det har vi bland annat sett när han spurtade ner de andra på Solvalla som fyraåring.
– Det är klart att jag tror på en bra chans med en sådan här häst, men samtidigt vill jag ändå ligga lite lågt beroende på läget. Det blir skor runt om och faktum är att han oftast har gått med skor. Alla segrarna i fjol var tagna med skor och det var bara i de sista starterna förra året som han gick barfota. Jag tror att försök och final i Derbyt är de enda lopp som hästen har vunnit barfota, säger Johan Untersteiner.

”Lite vassare i jobben än han brukar”

Vad säger du om stallkamraten Day Or Night In som också startar i Gulddivisionen från spår fyra?
– Day Or Night In (V75-3)
har inte haft lika bra utdelning i Frankrike i år som tidigare. Nu har han fått ett litet uppehåll och känns bra i träningen. Han var med i samma banjobb som Cyber Lane och har faktiskt varit lite vassare i jobben mot vad han har varit tidigare. Han vann det här loppet i fjol med samma upplägg så jag hoppas på något liknande. Kommer han till spets blir han hårdtuggad och jag tycker att mina hästar har likvärdiga chanser. Det blir barfota runt om och inga ändringar.

”Har varit strålande – i sitt livs form”

Du har ytterligare tre hästar med inom V75. Chanserna där?
– Willmer Gel (V75-2)
blev jag besviken på senast när han återföll till gamla synder och galopperade igen. Det kan ha varit segern som rök där. Jag hade anmält till Klass I men där räckte inte poängen för att komma med. Nu får vi köra här istället och den långa distansen går bra. Men han möter ett par hästar som är för bra och det blir i första hand till att köra felfritt och försöka tjäna pengar. Troligen blir det barfota runt om för första gången.
– Pippi Roc (V75-4) hamnade illa till senast så det är bara att glömma det loppet. Hon känns bra i träningen så vi provar igen. Andraspåret är lite lurigt men trampar hon iväg så duger hon bra. Då kan hon vara långt framme felfri. Barfota fram igen.
– Havefunwithme (V75-6) har varit strålande bra på slutet och är i sitt livs form. Senast avslutade hon fantastiskt bra och hade det löst sig bättre hade hon vunnit igen. Nu är det tuffare emot i och med att hon möter hingstarna men läget är bra och jag kommer att köra på chans. Dom springer inte ifrån henne och jag tycker att man får se henne som en outsider. Vi siktar på barfota runt om igen, säger Johan Untersteiner.
Vem är bästa chansen på V75?
– Det är Cyber Lane.

Föregående artikelJanne Jackpot tippar V75 Jägersro 6 april 2019
Nästa artikelV75 System och Analys till Jägersro 6 april 2019

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.