Inför V75 Jägersro – På lördag jagar han åttonde raka segern

244

På lördag jagar han åttonde raka segern

På lördag jagar han åttonde raka segern

Hallå där…
…travtränare Mats Rånlund från Jägersro som jagar åttonde (!) raka segern på lördag i V75 med den fula ankungen Olle Rols som för länge sedan blivit en svan.

 Vad tänkte du då du såg spårlottningen till silverdivisonen (V75-6)?
– Jag tänkte…att det där var väl inte så bra. Men det är inte lönt att bli arg.
Det blev det kanske sämsta spåret för den starttröge – ett innerspår bakom bilen – och hästen riskerar att fastna i gröten därifrån. Men om man bortser ifrån det, hur har Olle Rols känts efter segerloppet i lördags?
– Han är bara joggad i veckan eftersom det är så tätt mellan starterna. Men han känns precis som vanligt och peppar-peppar, det hoppas jag ska båda gott.
Olle Rols såg slagen ut en bit bak i kön i bronsfinalen på Solvalla men var först i mål igen efter ett ruggigt upplopp. Fortsätter han att överraska dig?
– Nej, så överraskad är jag inte. Det är mera tidningarna och de som jobbar med sändningarna i tv som är överraskade hela tiden. Åtminstone var det så i början. Men de har lugnat ner sig lite grand och talar inte så mycket längre om hur dålig han ser ut i värmningarna och så.
Det är ju lite fula ankungen över honom. Men hästen har en vilja och ett jävlar anamma som få andra som gör honom till en vinnare. Sex raka V75-segrar – och i december startade han i den lägsta klassen.
– Han vill vinna. Och det där med hur han ser ut. Om man bedömer honom när han springer i full fart finns inte så mycket att anmärka på. Det är få hästar jag tränat som haft en sån oerhörd kraft i baksteget som han har. När han bara springer och ”fjuttar på” ser man ju inte det. Hästen har dock bara blivit mjukare och mjukare.
Brukar även veterinärerna vilja ta sig en extra titt på honom?
– Det har hänt en gång och det var i Kalmar i somras då veterinären påstod att han måste göra en bättre provstart för att vara med i loppet. Men kantigheten har blivit bättre. Det är hans sätt det där, även om han blivit mjukare och mjukare.
Din sambo Anne Haglund – som förresten är veterinär – var rörd efter segern senast. För att inte tala om kusken Peter Ingves som för ovanlighetens skull fick en ”tupp i halsen” då han pratade om hästens inställning.
– Ingves sa att han i princip var säker på seger redan 400 kvar på Solvalla då han ju hade många längder fram. Då hade han Olle Rols helt i handen och bara gled med i den farten som var.
På lördag jagar han åttonde raka segern och du tycker att spåret är problematiskt. Hur ska han kunna få fritt spelrum?
– Det löste sig ju bra från spåret för tre starter sedan på Solvalla, då de kom ut efter några hundra meter. Men den här gången… i värsta fall får Ingves väl backa sig sist. Att det bara är tio hästar med är en fördel i alla fall. ”Ludde” är med och hans Rajesh Face var nästan bäst då han fungerade full ut i kullen i fjol, så den får man ha respekt för. Samtidigt brukar Kolgjini sätta fart på tillställningarna och det är ett plus för oss naturligtvis. Ju hårdare tempo desto mer gynnar det min. Räknar med att han ska kunna gå barfota bak igen om banan blir perfekt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelÖrebro-travet bjöd på fin travsport
Nästa artikelV75 System till Jägersro 14 april 2018

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.