Inför V75: Jareth Boko jagar andra raka på V75

74

Inför V75®: Jareth Boko jagar andra raka på V75

Jareth Boko kommer från en färsk seger på V75®.
Från ett bra startspår hoppas tränaren Micael Broberg på en ny bra prestation när travsportens elitserie gästar Gävle.
– Jag har en häst som duger i klassen. Får han inte ledningen kan han väl gå utvändigt

Jareth Boko (V75-1) svarade för en mycket imponerande prestation i senaste starten hemma på Solvalla vid sin första seger på V75. Kusken Andreas Lövdal drög i högertömmen redan på första bortre långsidan och 1 500 meter från mål var Jareth Boko framme utvändigt om ledaren.
Väl i ”dödspositionen” såg den fyraårige valacken väldigt löpsugen ut och trots den tunga resan gick han enkelt ifrån över upploppet och vann på fina 1.12,4 över distansen 2 140 meter autostart.
Det var första segern i 13:e starten hos Micael Broberg och även första starten med jänkarvagn i ny regi.
– Han gjorde ett kanonlopp. Det är inte så många som ”pullar” på det där viset och håller ända in i mål, han var väl lite överambitiös men han var bra, berättar B-tränaren i V65® Direkt i TV12.
Hur tänker du på att han var ambitiös senast och att det nu är längre distans?
– Han är ju det och det var han första starten för mig också då han var tvåa bakom Gardner Shaw uppe på Umåker och då gick han utvändigt om Pleasure For Cash och Ulf Ohlsson hade fullt i tömmarna i 2600 meter. Jag har väl ingen anledning att misstro att han inte klarar distansen fast han ligger på.
Ändrar du något?
– Skor runt om troligtvis, då kör vi med kolfiberskor fram och järnskor bak, men då plockar vi jag bort bootsen så att det blir samma vikt bak som när han sprang barfota.
Tror du att prestationen blir lika bra också?
– Ja, det tror jag. Det spelar ingen roll för honom, utan bara att han går fritt, det är det viktigaste. Han är liksom lite grov i aktionen så att… nej, det blir bra.
Taktiken?
– Han har ett bra spår (3) och dom bakom som är värst emot har dåliga spår inklusive 4:an, så han borde komma iväg bra och håller han sig bara i trav så tycker jag att han är en häst som… ja, får han inte ledningen kan han väl gå utvändigt. Han behöver inte släppa ner någon och bråka så.
– Han är väl en av fyra-fem hästar som kan vinna det där loppet, tycker jag. Jag har en häst som duger i klassen och som kommer att göra ett bra lopp.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel54 lakan på V86 i onsdags. Ska Janne Jackpot sätta V75 också?
Nästa artikelTack för allt – Järvsöfaks

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.