Inför V75 – Jörgen Westholm har tre hästar till start

197

Inför V75 - Jörgen Westholm har tre hästar till start

Skogsbranden sydväst om Sala bekämpas fortfarande.
En bit därifrån håller Jörgen Westholm till som på lördag har tre hästar till start i V75.
– Det är drygt två mil dit det brinner men nu känner vi brandröken, det är verkligen olustigt för de som är drabbade, säger Rommetränaren.

Det fantastiska sommarvädret har sina baksidor. Många minns nog den fruktansvärda skogsbranden som härjade sydväst om Sala i Västmanland 2014.
I ungefär samma område blossade åter en brand upp för några dagar sedan. Det senaste dygnet har även blåsten ökat risken för spridning.
– Det har inte kommit regn här sedan i början av maj, det är kruttorrt i marken och hårda vindar, berättar Jörgen Westholm som bedriver sin verksamhet i Karlsro söder om Sala.
– Vi har stora åkrar som skiljer oss från de områdena så vi hamnar nog inte i någon farozon. Det är först nu sista timmen som vi har känt att det luktat rök. Vi känner ingen oro för egen del men lider med de drabbade. Vi får hoppas att vinden lugnar ner sig.
Jörgen Westholm tror inte heller att någon annan travtränare har blivit påverkad av branden.
– Det finns nog ingen amatörtränare i det området som är direkt drabbad, inte vad jag vet. Det är mest skog runt omkring och inte så många fastigheter.

”Ett måstestreck”
Till helgen reser Jörgen Westholm norrut till Östersund som arrangerar dubbeltrav. Fredag bjuder på V64-tävlingar och på lördag arrangeras V75 med Jämtlands Stora Pris som höjdpunkten.
Jörgen Westholm har tre hästar till start inom V75-spelet. Bäst chans ger han sitt fyraåriga sto.
– Hossiana Boko (V75-4) har ju knallform för dagen. Hon fick ett klurigt bakspår men med tanke på hur hon ser ut hemmavid måste jag definitivt tro att hon har vinstchans. Hon går barfota runt om igen. Ett måstestreck.
Femåringen Luxury Brodde (V75-5) har inte varit sämre än tvåa i år och har lottats andraspår i silverdivisionen.
– Han har fått ett bra utgångsläge och är i absolut toppform. Hästen har visat att han kan öppna från start tidigare och den här gången blir det helstängt huvudlag och barfota runt om, säger Jörgen Westholm och tillägger:
– Navigator Sib (V75-2) är ute på djupt vatten den här gången, det är ingenting för spelarna.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.