Inför V75: Jörgen Westholm plockar ut sex hästar

224

Inför V75: Jörgen Westholm plockar ut sex hästar

Jörgen Westholm plockar ut sex hästar på lördagens V75®.
Hälften går i den inledande avdelningen där han har ett råd till spelarna:
– Jag tycker att de ska streckas alla mina tre, säger Rommetränaren.

I första avdelningen av V75® selar Westholm ut tre hästar och sitter själv upp bakom 5 Hossiana Boko.
– De har fin form alla tre. Den som kanske är i absolut bäst form fick ju sämsta läget så det blir ett spännande lopp att se hur det utvecklar sig, säger Westholm och spekulerar:
– 3 Remarkable Feet har jättefint läge och gick bra senast, kunde inte hålla emot en smygkörd. Men Hossiana Boko är ju snabbare än honom inledningsvis så hon lär väl spetsa. Hossiana Boko har väl vunnit sina flesta lopp från ledningen så får hon ledningen tänker jag köra henne där. Allt verkar bra med henne efter senaste starten då hon gjorde ett kanonlopp och en jättebra tid.
Dina hästar har tävlat med barfotabalans, hur tänker du kring att de måste gå med skor den här gången?
– Det ser ut att bli sommarväglag där uppe, det ligger väl runt nollan och blir regnigt. De kommer att gå med de lättaste, tunnaste aluminiumskorna som går att hitta. Det är väl det närmaste barfota vi kan komma. Det är ju inte någon risk för vinterskor med broddar i.
– Jag är inte jätteorolig även om jag givetvis har sett deras statistik att de har otroligt mycket bättre resultat barfota, men jag har nästan också bara startat dem under de perioderna när det har varit barfotabanor. Efter loppet kommer jag kanske att skylla på det, men just nu är jag inte så orolig.
 12 Sir Henry P.Hill är fortsatt fin i träningen, men det kommer nog inte att bli så offensivt upplägg, han har ju fått gå ganska tufft på slutet. Rikard får försöka att köra lite snyggt och lösa det på det viset.
Är Hossiana Boko bästa chansen?
– Nej, det har jag inte sagt. Hon kommer att köras i spets, men får Henry rätt löpning så är han bästa chansen. Jag tycker att de ska streckas alla tre mina hästar, det är ett ganska öppet lopp.
Vad är senaste nytt kring 10 Whelk (V75-3)?
– Hon känns jättefin. Jag körde lite för offensivt med henne senast. Hon vill spela ut speeden sista 300 meterna och får hon rätt typ av lopp så är hon ett måstestreck. Hon känns fin i träningen och har tävlat bra med skor också, så det blir lite spännande.
Hur mycket kan hon göra under vägen, måste hon smyga eller kan hon göra något redan 800 kvar?
– Det var det jag gjorde senast, lät henne gå lite för tidigt. Jag var helt säker på att jag skulle vinna 600 kvar, men sedan ebbade det ut lite. Per (Lennartsson) kommer att få instruktioner att försöka smyga.
Hur tycker du att 12 Made of Stars (V75-5) har gjort det så här långt i karriären?
– Det kommer att vara en bra häst på lång distans, han har väldigt mycket styrka i sig. Läget är iskallt, men han har gjort det bra sista starterna. Honom kommer jag att smyga med och jag tror inte att han kanske räcker från det där läget. Skor fram är han nog lite missgynnad av, han brukar springa och slå ihop lite.
Hur verkar det med 5 Hugo Bäck (V75-2)?
– Han verkar fin, men han möter väldigt bra norskfödda hästar den här gången. Jag har sagt att vi siktar på att bli bästa svenskfödda och är vi trea-fyra är vi jättenöjda, säger Jörgen Westholm.

Föregående artikelV75 Avd 1-3 från Tipsaren/SPELGUIDEN
Nästa artikelFem tippar V75 till Halmstad 19 december 2020

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.