Inför V75 Kalmar: ”Jag har laddat rejält”

166

Inför V75 Kalmar: "Jag har laddat rejält"

2021 inleds med V75® i Kalmar.
Då har banans champion laddat till tänderna.
Sju hästar på V75 och fyra i ramloppen.
– Planering är A och O och det är klart jag siktar på att ha dem lite extra bra i ordning då vi tävlar i högsta ligan på hemmaplan, säger Fredrik Persson.

Fredrik Persson blev tränarchampion på hemmabanan Kalmar under 2020.
Och han är ute efter att försvara titeln även 2012.
Årets första tävlingsdag i Kalmar är V75® och Fredrik Persson selar ut hela elva hästar från det egna stallet, varav sju starter inom V75 och där dessutom några ses med bra vinstchans.
– Jag har laddat rejält inför den här tävlingsdagen och är förhoppningsfull att nå bra resultat då hästarna känns fina i träningen, meddelar Fredrik, som håller till med sin verksamhet på gården Trollabo i Blekinge som ligger alldeles intill den småländska gränsen.
– Här finns perfekta förutsättningar för att träna hästar. Jag är mycket nöjd med anläggningen, understryker 48-åringen, som numera är Kalmartravets affischnamn utåt.
Ett bevis på det är att Fredrik plockat fram ett antal miljonvinnare. De som är formade på gården är Boys Going In, Britt Palema, Caliber T.T., Chat Chip, Chimall T.T., Monark Newmen, Newport Coger, Nino Coger, Red Red Red, Tom Raider, Ultra Bright och Viola Silas.
– Hästar som förstås betytt mycket för mig som tränare då några av dem tagit klassiska vinster. Det är ju sådana man vill få fram då man håller på med travsport.

Stallet på gång
Fredrik Persson hade ett kanonår som tränare under 2017 då stallet körde in 8,3 miljoner kronor. Därefter följde två mellanår då han körde in 3,2 respektive 3,1 miljoner kronor till stallet. Under 2020 skedde en kraftig förbättring då det blev 59 stallsegrar och 4,9 miljoner kronor inkört och där segerprocenten steg till 12.
– Vi ändrade lite smådetaljer i träningen och sedan har jag letat efter lämpliga lopp att starta i, förklarar Fredrik, som för tillfället har 57 hästar på träningslistan.
– Vi har haft en generationsväxling, men jag är nöjd med materialet i dagsläget men vi siktar hela tiden på att förbättra resultaten.
Och det märks när V75 avgörs på ostkusten på lördagen. Elva hästar från stall Fredrik Persson kommer till start, varav sju startar inom V75.
– I slutet av november och början av december börjar jag planera vilka som har passande lopp att starta i. Det är ett ständigt pusslande, men samtidigt oerhört roligt. Planering är A och O och det är klart jag siktar på att ha dem lite extra bra i ordning då vi tävlar i högsta ligan på hemmaplan.

Vid staketet
För Fredrik ligger V75-tävlingarna helt rätt i tiden eftersom han precis avtjänat en avstängning på fem dagar (201225-1229) och efteråt väntar ytterligare fem dagar i buren (210105-0109) då han får följa racen från staketet vid sidan om ovalen. Och faktum är att Fredrik endast kör i ett av loppen på V75.
– Jag koncentrerar mig i första hand på att sköta värmningarna och se så att hästarna känns bra. Jag har inte riktigt samma driv att köra som förr. Finns det möjlighet att utnyttja de bästa kuskarna gör jag gärna det. Jag har inga problem att stå vid sidan om och titta på även om det givetvis är nervöst.
Och nervöst kan det bli på lördag då stall Persson har laddat extra hårt på hemmaplan. Och Fredrik är optimist med flera av sina adepter.
– Jag tycker de är i harmoni för dagen och det ska bli spännande. Förhoppningsvis blir det någon seger. Det skulle vara kul, även om det inte är någon publik på plats, summerar Fredrik Persson, och lämnar följande rapport om sina hästar på V75.
– 2 Arvid S.H. (V75-1) kommer från en skrällseger på Jägersro, men han var riktigt bra och behöver inte skämmas för sin insats, snarare tvärtom. Han är förvisso stor i gången, men spåret ska han klara och Ulf (Ohlsson) har kört honom tidigare och känner honom väl. Han slåss om segern.
– 8 Monark Newmen (V75-3) kommer från en start i Danmark, men där blev han oplacerad och det visade sig att han drogs med en halsinfektion. Han är uppfräschad och dessutom vässad lite extra i jobben. Han fick visserligen ett tråkigt läge med spår åtta bakom bilen, men löser det sig tycker jag han ska ses som en rolig outsider då han fungerat väldigt bra för Ulf (Ohlsson)
– 1 Dennis K. (V75-4) får också Ulf (Ohlsson) i vagnen. Han är uppanmäld och möter tuffare kamrater, men läget blev perfekt bakom bilen då han är snabb ut. Han var riktigt bra när han gick i ledningen och vann i Halmstad, så Uffe får prova igen.
– 12 Newlight Coger (V75-4) kör jag själv, men drog nitlotten i spårlottningen då det blev spår tolv. Han har varit lite nervös och galopperat i första sväng. Nu känns han bättre igen och den här gången får han på sig ett par gummiskor fram för att han ska bli stabilare. Skulle han sköta sig kan han vara långt framme, även om utgångsläget är tufft.
– 13 Hasty Helene (V75-6) var med i ett liknande lopp på Halmstad nyligen och slutade fyra bakom Nouba Mom vann. Spurten var av bästa märke och formen är fin på den kanten. Men från bakspår på 20-volten blir det tufft. Kan hon slita åt sig lite pengar för Kevin (Oscarsson) får vi vara nöjda.
– 15 Ultra Bright (V75-6) är med i samma lopp och står 40 meter bakom starthästarna. Hon får Erik Adielsson i sulkyn, precis som senast i Halmstad där allt blev galet då Erik valde att sitta kvar då tåget gick varvet kvar. Sedan provade han invändigt, men där var det fullt och hon behövde knappt duscha när hon kom tillbaka. Jag hoppas hon får nytta av de sparade krafterna till det här loppet som ser lite billigare ut än det i Halmstad. Hon lär få tredjespår under slutrundan, men hon känns så pass fin för dagen att det ska hon klara av. Det är stallet bästa segerchans inom V75.
– 1 The Real Star (V75-7) kör Carl Johan Jepson och han hade många styrningar av välja bland, men tog min och det får ses som en fingervisning. Calle vann ju med honom på Mantorp och körde ett helt enastående bra lopp. Backade ned i kön först, gick sedan med i ryggar innan han vilade en stund i slutsvängen innan han gick ut på upploppet och måttade in segern. Jag är tveksam om han kan hålla ledningen, men löser det sig bara under vägen är han definitivt segeraktuell.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.