Inför V75: Kan fullborda staketet

213

staketet

Robert Bergh kommer till Solvallas V75-finaler med tre hästar. Mest tror han på Le Mat, som kan sätta dit sista brädan i staketet. – Vi får söka oss framåt tidigt, säger Sundsvallstränaren.

Med fyra raka segrar i ryggen kan Le Mat (V75-4) bygga klart sitt staket i klass II-finalen. Det vill säga ståta med idel ettor i den fem starter långa resultatlistan som redovisas i banprogrammet. Att de tre senaste förstaplatserna är tagna från usla utgångslägen gör inte hästens facit sämre. Den här gången går han ut från spår sju bakom startbilen. Enda gången han haft framspår bakom bilen tidigare tog han ledningen från innerspår. – Vi har startspår något hack för långt ut för att jag ska vara riktigt bekväm med uppgiften, men vi får söka oss framåt tidigt. Han är stor och tung men jag tror att han kan komma iväg ganska bra bakom bilen. Han är gynnad av den. Segerchansen på en skala från ett till fem? – Tja…3,8 ungefär, säger Bergh och skrattar.
Två kantbollar Berghs övriga V75-hästar får sorteras in i kategorin ”kantbollar som kan kirra miljonutdelning”? – Rite Key (V75-1) har bra förutsättningar vad gäller spår och distans men han står tufft inne i klassen. Vi får hoppas att vi får en extremt bra smygare så kanske han kan vara trea, fyra. Jag tror inte att han räcker till seger. – Still On Broadway (V75-5) har gjort två fina lopp efter vila. Hon känns otroligt smidig och fin och på alerten men det blev ett för dåligt spår. Jag tycker inte om att ha bakspår i tilläggslopp. Hon får smyga med och försöka hålla formen.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Spikar sig själv med jätteskräll
Nästa artikelJanne Jackpot på Valla