Inför V75: Spikar sig själv med jätteskräll

240

eriksv

Hallå där Erik Svensson… …Solvallatränaren som kan få miljonerna att regna över spelarna efter lördagens V75-omgång.

Du spikar dig själv med jätteskrällen Prince Elliot (V75-7) i tränartipset Fem tippar V75. Vad vet du som experttipparna har missat? – Hästen är fruktansvärt bra för dagen och var totalt okörd vid segern senast. Han har inte haft form på ett tag men man märker direkt när han går i form och det har han gjort nu. Och att han duger har han visat tidigare. Han var okörd när han vann på 1.14,7 över tre varv mot bra hästar under elitloppshelgen. Nu är det återigen rätt distans och jag tycker att det ser väldigt intressant ut. Ni har 20 meters tillägg och startar från innerspår. Hur lägger du upp taktiken? – Ja du. Den funderar jag på hela tiden. Sitter jag kvar på innerspår hamnar vi antagligen i sjätte par invändigt, för alla på startvolten vill väl ner, och går jag ut finns det risk för dödens. Men som det känns har jag inget val. Jag måste ta mig ut och hoppas få rygg. Planerar du att ändra något i utrustningen? – Senast hade vi lättat honom lite i balansen och han går likadant igen. Med lördagen lagd till handlingarna väntar kriteriesöndag med Extra V75. Vad tror du om Main Dangers (V75-4) möjligheter? – Från åttondespår går det inte. Han har haft en satans otur med spåren hela säsongen. Annars börjar han komma i form nu. Han känns ruggigt bra men utgångsläget är för dåligt. Söndagens huvudnummer är Svenskt Travkriterium (V75-7) och Svenskt Travoaks (V75-3). Vad har du för relation till de loppen? – Jag har varit med i Oaks några gånger men tyvärr aldrig i kriteriet. Det är såna lopp man vill vara med i och jag hoppas hinna vara med i kriteriet innan jag lägger av. Vilka hästar tror du vinner i år? – Jag tror att Johnny Takter  vinner Oaks med Fascination och kriteriet tror jag att Standout vinner. Där är väl de flesta inne på Chelsea Boko men jag tror att distansen gynnar Tarzans häst.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFör ett år sen…..*Ryyyyyyys* (Avd. Ansluter till GnällKollektivet)
Nästa artikelInför V75: Kan fullborda staketet