Inför V75: Kan lille David ha en chans?

219

Hallå där, Petri Salmela… Bodentränaren som testar lyckan med David Sisu i Italiens största lopp Lotterian nästa söndag. Lille David gör det bra under sitt första år i den äldre eliten men lär inte få det lätt i det här loppet.

image-5

 

– Han gör det bra och hade i alla fall garanterat vunnit ett sånt lopp som St. Michel Ajo i Finland i mitten av juli om han hade fått lucka. Italienske Owen’s Club vann den gången och blir mycket betrodd i Lotterian nu.
Så du har vissa förhoppningar alltså?
– Allt måste klaffa och resan dit är lång men jag tycker att han duger i sådana här lopp. Det är klart att jag drömmer om att slåss om segern. Men han behöver lite tur förstås vilket alla behöver. Han ska få ett lopp i sig på lördag över medeldistans och sedan hoppas vi att formen är på topp. Ulf Ohlsson ska köra i Italien.
David Sisu slog ju en av landets bästa hästar, Panne de Moteur, på Umåker i april då han skrällvann i V75. Hur är formen i dag?
– Jag tycker att han har känts fin de senaste månaderna. I mina ögon har han utvecklats mycket i hård konkurrens under femåringssäsongen.
Vad säger du inför lördagens start i gulddivisionen på Bergsåker (V75-3) – är lille David värd ett streck?
– Varför inte? Det är jämna och hårda lopp i guld men läget är bra och hästen startsnabb. Han börjar närma sig absolut toppform och spelarna får inte räkna bort honom.

Fotnot: Gran Premio Lotteria (Lotterian) avgörs söndag 13 oktober med tre försök och ett finallopp. Loppets två svensktränade hästar, David Sisu och Monster Drive (Reijo Liljendahl), hamnade i samma försök. Svenskägde Commander Crowe startar i ett annat försök.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Ohlsson vaskade champagnen
Nästa artikelDD-Mästaren startar PÅ LÖRDAG! ANMÄL DIG NU!