Inför V75: "Kan vara en chansspik"

184

kanvara

Pang till ledningen och därifrån ska hästen slås. Solvallatränaren Roger Malmqvist tror mycket på Avalon Spider i lördagens inledande V75-lopp i Skellefteå. – Ett par av konkurrenterna med bakspår är riktigt bra men min häst har bästa läget och kan vara en chansspik.

Åttaårige Avalon Spider visade fin styrka i den senaste starten då han kämpade ner en så pass bra häst som Stefan Melanders Inhibited över upploppet. Under fredagen kom Roger Malmqvists springare fram till Skellefteå efter sin andra resa norröver i landet. Sommaren 2011 vann Avalon Spider V75 i Boden. – Han var grymt bra i Boden och då insåg jag att resan inte behöver betyda någonting. Det ser bra ut inför loppet i Skellefteå. Han galopperade i starten i den näst senaste starten men jag tror inte att gör bort sig nu. Jag hade satt på honom ett halvstängt huvudlag då och det blev lite för mycket för hästen. Han var i lite för bra form för att klara av den utrustningen och blev för pigg. Ny utrustning den här gången: ett norskt huvudlag. – Då kan jag rycka ner skygglapparna om det skulle behövas och han behöver inte se det där i starten, säger Roger Malmqvist.
”Tror på min häst” Solvallatränaren deklarerar full laddning mot ledningen. Hästen är åtta år och har fortsatt utveckla sin startsnabbhet enligt tränaren. -. Bara i år har han öppnat väldigt bra i alla starter han gjort. Så att jag ser chansen som god att vi ska sitta i ledningen. Tuffaste motståndarna startar från bakspår, 11 Parkin och 12 Bagley. Vad säger du? – Det är några bra emot men vi har bästa läget. Jag är mest rädd för Parkin men han ska vara väldigt bra om han ska slå Avalon med de här förutsättningarna. Min häst är lite missuppfattad tycker jag. Han är väldigt ärlig och gör alltid sitt bästa. När han varit dålig har det varit något fel på honom. Jag tror på min häst.

Mikael Wikner

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet