Inför V75: Klarar Adielsson den vimsige favoriten?

94

Klarar Adielsson den vimsige favoriten

Petri Puros nya talang blir en av de stora favoriterna i lördagens V75® i Halmstad.
Frågan är bara om nye kusken Erik Adielsson hinner lära sig alla nycker som snurrige Maestro Crowe har för sig…
– Ingen kritik mot Erik men det är bra om man känner hästen, säger hemmatränaren.

Petri Puro har tränat fram många topphästar under åren och som uppfödare använt sig av suffixet ”Crowe” i namngivningen.
Efter världshästen Commander Crowe och fyrfaldiga miljonären Cash Crowe med flera toppar tycks finländaren vara på väg med att forma ännu en ny stjärna
Femårige Maestro Crowe blir storfavorit i sin debut i V75 på lördag. Sex segrar på åtta starter har det blivit så här långt för den ljusbrune valacken.
I V75-2 får Erik Adielsson chansen bakom Maestro Crowe för första gången. Peter Ingves som kört hästen i sex av de åtta starterna är på semester.
– Hästen kan bromsa till och köra upp huvudet när man minst anar det. Man får vara lite offensiv med honom helt enkelt. Han är lite som ett kallblod faktiskt, säger Petri Puro.
Halmstadtränaren låter lite lite orolig för kuskbytet.
– Lite grand faktiskt! Det är ingen kritik mot Erik men det är bra om man känner hästen.

Hästen en drömmare…
Maestro Crowe inledde karriären som fyraåring i maj förra året och tog fem raka segrar, för att sedan galoppera bort sig i två lopp.
För tre veckor sedan var det dags för seger igen med Peter Ingves i sulkyn.
– Då var han bra. Vi ändrade lite grejer och det slog väl ut. Men när Peter kom till ledningen med honom gällde det att se till så att hästen är på bettet. Kusken måste vara lite offensiv med honom så att han inte börjar drömma om något annat, säger Puro.
Den femårige valacken är ”svår” men välmenande och mycket kapabel. En tävlingsindivid som ordinarie kusken Peter Ingves beskrivit som ”en kommande stjärna” förutsatt att alla bitar faller på plats.
Erik Adielsson inleder från ett tiondespår i klass II-försöket (V75-2). Att det handlar om voltstart anser tränaren vara en fördel.
Att Maestro Crowe mest troligt kommer att tävla utan bakskor för första gången är annat på plussidan.
– Det är en sån häst som håller på att snubbla i träningen och inte riktigt lyfter fötterna. Så jag tror att det är ett stort plus om man kan köra barfota bak. Volt är en fördel. I autostart går det så pass fort att kusken inte riktigt hinner göra något om han börjar bromsa eller hittar på något. Han måste få lite mer rutin bara men senast var det bästa jag sett honom, säger Puro.
Är det en ny stjärna vi ser?
– Det är svårt att säga. Han har riktigt bra kapacitet men är lite inne i sin egen värld.
För mig är han lika bra som Martin de Bos och Burning Man (vann bronsdivisionen så sent som i februari) – rent kapacitetsmässigt vill säga.
Vad säger du om chansen att vinna loppet?
– Jag tycker att jag har två hästar som kan vinna lopp på lördag och jag är jävligt nöjd om en av dem vinner! Alla tre hästar jag har till start känns väldigt fina i träningen, så jag har ingenting att klaga på när det gäller det.
I silverdivisionen (V75-6) har du Martin de Bos till start igen. Innerspår och från ledningen är hästen obesegrad efter tre starter. Chansen att ta ledningen från innern?
– Han kan öppna ganska bra. Men jag tror att det är snabba hästar utanför och misstänker att han inte kan hålla ledningen. Jag hoppas att Erik kanske kan krångla sig ut på något sätt. Han ska gå barfota bak och lär bli kvickare och är totalt allround och bra från alla positioner.
Master Crowe (V75-3) gör en av sina första starter i guld, chansen?
– Han skulle ha startat hela vintern egentligen men han har helt enkelt inte fungerat. Men de senaste två månaderna har allt sett bra ut. Men nu är det gulddivisionen och jag har inga större förhoppningar. Planen är att ge honom ett lopp i kroppen och se var vi är någonstans träningsmässigt. Sedan kanske han ska starta i Frankrike i vår och där är det nog lättare att tjäna pengar. Guld kommer att bli tufft sedan, slutar Petri Puro.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelCalle Crown visar strålande form
Nästa artikelTusentals namn på Delicious föl

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.