Inför V75: Klart att Ove tror på chans med Olly

73

inför v75® klart att ove tror på chans med olly

Tvåa efter en toppinsats i V75-debuten hemma i Skellefteå för två veckor sedan.
På lördag åker Ann-Catrin Frisk och Ove A Lindqvist 24 mil söderöver med fyraåriga stoet Olly Håleryd som blir omgångens tyngsta favorit på Solänget.
– Klart som sjutton att man måste tro på chans med en sextioprocentare! säger Ove A.

Olly Håleryd klev i början av oktober ut i V75  Skellefteå med endast fyra starter i ryggen och svarade för en gedigen insats direkt, endast passerad av smygkörda skrällen Twigs Intense.
På lördag ställs hon inför ett liknade motstånd i ännu ett försök i loppserien Diamantstoet. Solängets travbana i Örnsköldsvik arrangerar V75 och Olly Håleryd blir omgångens största på V75-spelet.
Stoet ägs av kompisgänget ”Stall Nalta Eljest” där förre Skellefteå AIK-stjärnan Jimmie Ericsson av naturliga skäl blivit uppmärksammade delägare i den hockeytokiga staden.
Något som Ove A Lindqvist vill styra undan lite ifrån.
– Det skrivs ju aldrig om en sån som Maud Andersson från Skellefteå som också är med och äger hästen. Maud åker med oss på lördag. Hon selar alltid ut Olly till start och det är viktigt, säger han.

En stor talang
Olly Håleryd har inlett karriären lovande med tre segrar och lika många andraplatser på sex starter under debutsäsongen.
Sedan årsskiftet har Ove A Lindqvist Skellefteåtravet som ny hemmabana där han och sambon Ann-Catrin Frisk håller till inne på stallbacken med sin verksamhet.
Fyraåriga stona Olly Håleryd och Olea Håleryd kom i ett ”paket” i april och har gett det lilla stallet en flygande start.
Lindqvist har beskrivit den förstnämnda som kanske den mest talangfulla fyraåring han tränat.
Endast sex starter i ryggen och den minst rutinerade hästen i V75-2, spelad på 63 procent av systemen torsdag eftermiddag.
– Det blev ett bra motstånd för hennes del med liknande hästar som i Skellefteå senast. Att vinna kräver alltid att saker ska klaffa men jag måste ju tro på chans. Hon förstod inte riktigt vad hon skulle göra från spår fem i volten senast och tappade från start. Sedan var hon ju jättebra och fick gå ensam utan rygg i tredjespår sista varvet, säger Lindqvist.
Du har sagt att hon inte är osäker på benen och att du aldrig är speciellt orolig för galopp när du kör henne?
– Nej, egentligen inte även om orutinen kan spela henne ett spratt ibland. Men det känns som att hon är travsäker. Spår tre är ju bättre än fem och kanske låter vi henne tävla med ett helstängt huvudlag som näst senast. Men det vet jag ingenting om ännu, det kan bli helstängt, det kan bli öppet. Det bestäms senare.
Du håller henne högt.
– Hon kan bli en riktigt bra häst men springer ju än så länge bara på sin kapacitet.
I V75-1 (bronsdivisionen) kör du 1 Maybach W.F. åt Madelene Wiksten från Boden. Fyraåringen var positiv trea senast i V75 i Skellefteå och fyra i ett kval till Svenskt Travderby i starten dessförinnan. Hur ska det gå till för att det bli seger med den hästen?
– Min förhoppning är spets och slut så klart. Maybach har klivit upp en klass och det får man ha i åtanke. Men med hans kapacitet ska inte det vara något problem i brons. Han möter hårda hästar men motståndet var hårt även då vi for till Jägersro. Då var det också 2640 meter och han visade att han dög i sådana sammanhang också.
3 Toutre (V75-6) tränas av Lennart Frölander och har hemmaplan på lördag. Chansen?
– Hästen känns bra och är i toppform men han kommer nog inte att räcka till seger. Tjänar  han bra pengar är vi jättenöjda.
Vilken är din bästa segerchans på lördag, Maybach W.F. eller Olly Håleryd?
– Det är ungefär jämngoda chanser. Maybach har ju innerspåret och det vore bra om vi kan ta ledningen. Med Olly är det mindre betydelse vilket lopp hon får.

Föregående artikelSex svenska hästar jagar segern i Europaderbyt
Nästa artikelInför V75: Alla räknas i Timos trio

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.