Inför V75: Kolgjini luftar Europatvåan

222

imagefejsjok

Sju segrar på tio starter i fjol och närmare fyra miljoner intjänat.
Tvåa i travets nya europaranking inför säsongen.
Lutfi Kolgjinis Joke Face gör en spännande årsdebut i V75 i norska
Momarken på lördag.

Steinlagers Hederslopp, V75-6, är den stora sportsliga godbiten i lördagens V75-omgång. Svenskarna gör återigen gemensam sak med norrmännen i Unionskampen och huvudloppet i Momarken har samlat tre svenska hästar i världseliten som alla gör sina första starter för året.
I trion Wishing Stone, Beanie M.M. och Joke Face tränar Lutfi Kolgjini den senare.
Joke Face vann Svenskt Travderby som fyraåring. Som femåring i fjol utvecklades
den ljusbrune hingsten med den stora bläsen till en internationell stjärna.
Segern i Sundsvall Open Trot och ett annat miljonlopp i Rom under hösten bidrog till att sexåringen hissats till en andraplats i europarankingen som toppas av Rapide Lebel. Prix d’Amerique-vinnaren Ready Cash är trea i samma ranking.
Hästen är givetvis inte på topp. Stallet tror och hoppas dock på en bra insats direkt i årsdebuten.
– Joke Face har övervintrat bra. Vi har haft väldigt bra träningsförhållanden och han har inte behövt stå över ett enda jobb. Han kanske inte har toppform, men han har sett strålande ut och de andra måste vara väldigt bra för att slå honom, säger Ola Samuelsson i stall Lutfi Kolgjini.
Kan du säga något om taktiken?
– Inte annat än att hästen är snabb den första biten. Han är komplett och svår att ta en längd på från start. Han ska räknas i alla sammanhang framöver och är stallets bästa chans på lördag.
Näst bästa chansen av era tre till start på V75?
8 Onice Axe (V75-4) har det väldigt lätt för sig och svarade för en bra regidebut senast. Hon var inte vässad inför det loppet och bör gå framåt med loppet i kroppen. Hon vann från ledningen då, men är väldigt snabb i fötterna och vad vi har sett av henne i tidigare starter så går hon lika bra bakifrån. Distansen är hennes bästa och det är inte planerat några ändringar så hon går nog med skor igen, säger Ola Samuelsson.
12 Ouch (V75-1) var väl hygglig utan att glänsa senast när aktionen inte fungerade perfekt. Kort distans fungerar bra men härifrån känns han ändå bortlottad och troligen får han fortsätta att tävla med skor.

Kanal 75

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.