Inför V75 – ”Lättar Zenit Brick i balansen nu och kör barfota bak”

263

Inför V75 - "Lättar Zenit Brick i balansen nu och kör barfota bak"

Inför V75 – ”Lättar Zenit Brick i balansen nu och kör barfota bak”

Dubbelseger på V75 i lördags och hetast inför finalerna på Solvalla.
Timo Nurmos har åtta hästar till start, däribland Zenit Brick och Sir Ratzeputz som jagar en plats i Olympiatravet.
Nu avslöjar han vilken V75-vinnare som pullade i mål senast, vilka som har fått drömläge, samt delger flera balans- och utrustningsändringar.
– Jag tror att jag lättar Zenit Brick i balansen nu och kör barfota bak, säger Nurmos.

Solvalla-tränaren har fortsatt knallform på stallet och hästarna vinner i vart tredje lopp som de startar i. I lördags blev det en dubbelseger i V75 på Romme genom Ile Saint Louis och Globalsatisfaction. Dessutom var Zenit Brick mycket tapper som tvåa från dödens i den första uttagningen till Olympiatravet.
I och med dessa framgångar passerade Nurmos tio miljoner kronor i inkörda pengar i år och han toppar överlägset den allsvenska tränarligan med 10,3 miljoner kronor inkört.
– Det är mycket bra. Hästarna har varit friska och tagit åt sig träningen på rätt sätt. De är starka och vill springa, säger Nurmos när vi når honom under måndagskvällen.

”Fantastiskt bra – nytt topplopp”
Zenit Brick föll alltså med flaggan i topp som tvåa bakom On Track Piraten efter att ha gjort grovjobbet utvändigt om ledande Digital Ink. På lördag är det dags för guldfinalen och samtidigt den andra deltävlingen till Olympiatravet. Björn Goop är avstängd och istället sitter Örjan Kihlström upp bakom Zenit Brick som lottades till innerspår bakom startbilen.
– Zenit Brick (V75-3) var fantastiskt bra och gjorde ett nytt topplopp. Det är inte lätt att vinna från dödens i gulddivisionen och nu har han gått utvändigt två gånger i rad och blivit tvåa och bara slagen av en som smugit med. Jag tycker att de här är ett par av hans bästa lopp som hästen har gjort i karriären, säger Timo Nurmos.
– Hästen har utvecklats väldigt mycket, framförallt mentalt, och jag kommer inte ihåg när han gjorde ett dåligt lopp senast. Nu är det innerspår precis som han hade för tre starter sedan och då gick det bra. Han kom ut och vann. Men man vet aldrig var man hamnar nu. Hästen kan öppna snabbare än han har visat men kuskarna har inte laddat med honom. Jag tror att jag kommer att lätta honom i balansen den här gången och köra barfota bak om banan är fin. Det var länge sedan och det känns som att det är dags. Vanlig vagn och inga övriga ändringar. Självklart har han bra chans om han kommer till.

”Väldigt fin form – läget perfekt”

Du har även med Sir Ratzeputz från spår två i guldfinalen. Kommentar?
– Sir Ratzeputz (V75-3)
 var otroligt bra som tvåa i Mantorp och var jättefin i ett jobb i dag (måndag). Erik peppade upp hästen senast som blev lite för vass och han ville heller inte ta upp honom. Normalt sett pullar aldrig Sir Ratzeputz för han är en ganska snäll häst att köra. Han är i väldigt fin form och läget med spår två är perfekt och han visade senast att han kan öppna bra. Barfota runt om och jänkarvagn som senast.
Om du jämför och beskriver dina två guldhästar, vad säger du då?
– Det är två olika typer av hästar. Sir Ratzeputz är mer en speedig häst medan Zenit Brick är mer stark och kan gå länge i hårt tempo. Han är stenhård och klarar tuffa upplägg. Det kan bli positioner som avgör vem av dem som är först i mål.

”Hade vunnit med tidigare lucka – okörd i mål”
Timo Nurmos har ytterligare sex hästar till start i lördagens V75-finaler på Solvalla. En omgång som kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 54 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Nurmos lämnar värdefull information vad gäller balans- och utrustningsändringar. Han berättar även vem av hästarna som pullade i mål med gott om krafter kvar vid V75-segern senast.
– Faye Bros (V75-1) satt fast för länge senast och hade hon fått luckan tidigare hade hon vunnit. Hon var helt okörd i mål. Hästen har kommit i form nu med ett par lopp i kroppen men det var väldigt synd på läget här. Spår åtta över 1600 meter är mycket svårt. Barfota runt om och jänkarvagn.
– Ile Saint Louis (V75-2) har gjort karriärens två bästa lopp senast och näst senast. Hon var värd att få vinna V75 i lördags efter att ha varit riktigt bra efter ett tufft lopp gången innan i Halmstad. Hästen har utvecklats mycket och blivit starkare. Det var mycket bra gjort att vinna från dödens senast. Nu är läget perfekt med innerspår för hon är snabb ut och bäst i ledningen. Barfota runt om igen och vanlig vagn och jag måste vara optimist.

”Pullade i mål med propparna kvar”
– Linus Boy (V75-5)
 fick ett tufft lopp i dödens senast och var ursäktad. Han hade varit förkyld innan dess och stått över lite och har säkert gått mycket framåt med det loppet i kroppen. Läget är bra och hästen är snabb ut. Det är ett tufft lopp men jag tror att han gör en bra insats. Skor runt om och vanlig vagn som tidigare.
– Globalsatisfaction (V75-5) vann lätt med krafter kvar i lördags och Ulf Ohlsson sa att hästen pullade i mål med propparna kvar. Det har han nytta av nu när det bara är sex dagar till finalen. Hästen var mycket bra vid V75-segern gången innan i Eskilstuna och hade krafter kvar då också trots att han gick utvändigt. Även i comebacken var han inte tom i mål men kom lite för sent där. Han är snart i högsta klassen och har kommit tillbaka bra efter det långa uppehållet. Anledningen till det var att han hade haft problem med en kota och även blivit opererad i halsen. Väldigt synd på läget med spår tolv i en final, alla vet att det svårt därifrån. Han gick med helstängt huvudlag och barfota runt om senast. Nu blir det återigen barfota runt om men han kommer inte att gå med helstängt från det här spåret. Det blir något annat huvudlag som jag vill fundera lite på. Vanlig vagn igen.

”Har fått ett önskespår – barfota och ryckhuva nu”
– Aventador S.F. (V75-6)
 var tvåa i V75 senast på en 1.12-tid och gjorde det mycket bra. Hästen har gått bra hela tiden men är orutinerad och har inte gjort så många starter. Han har vunnit vartannat lopp och är under utveckling. Senast gick han barfota runt om och jänkarvagn för första gången och det blir samma igen. Även han har fått spår tolv i en final vilket drar ner möjligheterna.
– Erik Sting (V75-7) är mycket fint i ordning och vann med krafter kvar senast. Han har varit fin länge men haft lite otur och galopperat i starten och så. Nu har han fått ett mycket bra läge, ett önskespår, för han är mycket snabb ut om kusken vill ladda. Han gick med fast huva i Mantorp senast men nu tror jag att han kommer att gå med ryckhuva. Sedan blir det eventuellt barfota runt om ifall banan är fin och det är inte omöjligt att vi testar att värma i jänkarvagn så får vi se hur det blir till loppet. Han måste räknas med bra chans, säger Timo Nurmos.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.