Cuba Libre Ice årsdebuterade på bästa sätt

104

Cuba Libre Ice årsdebuterade på bästa sätt

Cuba Libre Ice årsdebuterade på bästa sätt

Fjolårets danska kriterievinnare, Cuba Libre Ice, årsdebuterade på bästa sätt när han tog sin sjätte raka seger för Johan Untersteiner.
I Solvallaserien för fyraåringar avgjorde han i en tät slutstrid, samtidigt som favoriten och Hambletoniantrean Enterprise blev fast i mål som fyra i sin Sverige-debut efter ett passivt upplägg.

Enterprise vann ett försök till Hambletonian förra året och blev trea i finalen med krafter kvar. Efter avslutad säsong i USA flyttades hästen till Stefan Melander under senhösten. Nu var det dags för debut på svensk mark och det var i V64-inledningen på Solvalla under tisdagskvällen. Hästen var storfavorit men kördes passivt av Per Linderoth och efter en resa i tredje par invändigt fick han aldrig chansen och gick i mål med krafter kvar.
– Han kändes bra men jag tyckte att han var lite påskruvad efter defileringen och därför höll jag mig lugn och ville inte ge mig in i någon kubbning om ledningen. Sedan började det väsa lite i halsen på honom. Jag tror kanske att spelarna är besvikna men jag tror inte att ägarna och tränaren är besvikna, sa Per Linderoth.

Cuba Libre Ice etta i Danmark – mot Kungapokalen
Van loppet gjorde istället Cuba Libre Ice för sin tränare Johan Untersteiner. Hästen hade ett mycket framgångsrikt fjolår med seger ibland annat det danska Kriteriet. Johan serverade honom en fin resa och efter en inledning som fjärdehäst på innerspår blev det andra par utvändigt efter ett varv. I slutkurvan såg inte Cuba Libre Ice ut som en vinnare men när han vreds ut in på upploppet tog han fram kämpaglöden och lyckades fånga in ledande Zack’s Zoomer precis före mål. Segertiden blev 1.13,1 över distansen 2140 meter med bilstart och förstapriset var 100 000 kronor.
– Jag ville gärna få ett lugnt och fint lopp med honom för han kan vara lite uppstressad i vissa situationer. Då var det skönt att han var så lat som han var i dag. Jag fick till och med ta fram pisken i första sväng för att påminna honom om att det var race, sa Johan Untersteiner.
– Han springer och hackar lite runt svängarna och det hade han bekymmer med i fjol också. Vi har inte riktigt fått bukt med det och där har vi ännu lite att finslipa på. Men det var skönt att året började med seger.
– Han är ju danskfödd och hans stora mål i år är det danska Derbyt. Han vann danska Kriteriet i fjol och har varit nummer ett. I år är han även anmäld till Kungapokalen och det är kul att prova och mäta sig mot de svenska hästarna och det är nästa stora mål.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.