Inför V86 – en ny topphäst hos Conrad Lugauer

130

Inför V86 - en ny topphäst hos Conrad Lugauer

En ny topphäst hos Conrad Lugauer

Han är är obesegrad felfri och har imponerat stort med bland annat svenskt rekord i vinter. 
Harran Boko är en ny topphäst hos Conrad Lugauer och som blir storfavorit i V86. 
– Han har jättehög kapacitet och felfri vinner han, säger Lugauer.

Jägersro-tränaren har ett nytt superlöfte på gång i fyraårige Harran Boko. Hästen har vunnit fem lopp på åtta starter och i de andra tre har det blivit galopp. Han har visat fartresurser utöver det vanliga och slog nytt svenskt rekord i mitten av december när han vann med halva upploppet i Gävle på tiden 1.14,7 över 2640 meter voltstart.
– Det är en oerhört intressant häst. Jag har tränat flera riktigt bra hästar som har gått långt och det hoppas jag att Harran Boko också gör. Han har visat jättehög kapacitet, säger Conrad Lugauer.

”Är fruktansvärt tävlingsinriktad”
Apropå riktigt bra hästar som Lugauer har tränat eller tränar så kan nämnas stjärnor som Copper Beech, Gareth Boko, Spartan Kronos och Calvin Borel.
Hur bra är Harran Boko i förhållande till dem?
– Man kan inte jämföra dem med varandra, för de är olika karaktärer. Spartan Kronos sprang 1.12 redan som treåring och de som du nämnde har tjänat mycket pengar och varit med länge medan Harran Boko fortfarande är färsk. Men Harran har gått svenskt rekord mitt i vintern med broddar i sin femte start i livet, så det talar för sig självt.
– Kapacitetsmässigt är han nästan lika bra som Spartan Kronos, men jag tror nog att Spartan ligger lite före. De är två helt olika hästar. Harran Boko är fruktansvärt tävlingsinriktad medan Spartan är en häst som kan vara lite bekväm ibland. Spartan tränar inte gärna medan Harran tränar jättegärna.

Galopperade bort 300 000 kronor
I senaste starten strulade dock Harran Boko till det för sig. Han gick i ledningen och var på väg mot segern i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla när han plötsligt galopperade kort före mål. Därmed gick segerchecken på 300 000 kronor upp i rök. Harran Boko har heller inte tävlat sedan den starten den 30 januari.
– Det var tråkigt det som hände, men hästen bröt ner lite helt plötsligt och krängde till. Därför kom galoppen. Förmodligen hade han vunnit annars och kanske gått en 1.12-tid. Han är fortfarande en unghäst som är orutinerad och hade en ny kusk bakom sig. Det var inte Christoffers fel men han missuppfattade hästen lite och var inte beredd på det beteendet.
– Så fort en häst galopperar tänker man att hade man kunnat göra något annat. Så är det i alla sporter överhuvudtaget att missar du målet så tänker man att kunde man ha gjort något annorlunda.

”Känns stark och bra – jättefin”
– Hästen åkte till veterinären efteråt och blev behandlad men det var inga stora grejer. Han fick jogga i fyra veckor och sedan har vi tränat på som vanligt.
Hur känns Harran Boko i träningen och har du kört något snabbare jobb?
– Han känns stark och bra och är redo för säsongen nu. För tio dagar sedan körde jag 1.15 i två varv inne på Jägersro med honom och var jättenöjd. Hästen känns jättefin, säger Lugauer.
Harran Boko är storfavorit i onsdagens V86-omgång där han startar i V86-1 på Åby. Tränare Lugauer tror på vinst – om hästen sköter sig.
– Jag förstår att hästen blir favorit när han har gått de tiderna han har gjort i vinter och varit så bra vid segrarna. Om han går felfritt, då vinner han. Det blir aluminiumskor runt om, säger Conrad Lugauer.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.