Inför V75: Lennartsson på tur för seger

237

lennart_seger

En V75-seger i månaden.
Det har varit stall Per Lennartssons motto de senaste åren.
I år är det ännu tomt i segerkolumnen.
Något som kan tala för att det lossnar under påskdagen på Rommetravet.
Åren 2010-2012 vann Per Lennartsson-tränade hästar 36 V75-lopp, det vill säga exakt en i månaden.
Men 2013 har startat trögt.
16 starter har inte gett någon fullträff.
En formsvacka är lätt att tänka, men tittar man tillbaka på de tre säsongerna är inte resultatet anmärkningsvärt.
Stallet brukar nämligen ligga lågt under inledningen av året och faktum är att bara en av de 36 segrarna tagits under januari-februari. Under mars har det blivit två och i april fem.
Vi närmar oss alltså den tid på året då det börjar bli lönt att passa Per Lennartssons hästar på V75, något man kan ha i åtanke när vi lyssnar med huvudpersonen själv om hur han ser på söndagens chanser.

”Väldigt hög kapacitet”
Först ut är 10 Come Back (V75-1) som inledde året med två raka segrar i fin stil, men svek som storfavorit näst senast och följde upp med galopp i slutsvängen för tre veckor sedan.
– Han har varit lite ojämn och inte fungerat riktigt på slutet. Det är väl lite tveksamheter runt formen på honom, men han har väldigt hög kapacitet när det fungerar så han ska väl inte räknas bort helt även om det känns som att vi är lite försiktiga den här gången, säger Per Lennartsson.
Vad talar för att han ska vara bättre på Romme?
– Han har känts bra i jobben efteråt. Sist var han inte fräsch och det var lite banunderlag också som gjorde att han tappade travet runt sista kurvan, men håller han sig i skinnet kan han vara bland de tre i alla fall. Det blir tufft att vinna loppet.
För 5 Dream Trotter (V75-4) borde det däremot bara finnas utropstecken kring dagsformen. Hästen kommer från sin bästa prestation i karriären då han tvingades öppna 1.13 första varvet i spets, men ändå hade krafter att hålla undan.
– Ja, han var överraskande bra. Han fick hårt tryck hela vägen och vägrade att släppa någon förbi sig. Jag trodde inte att han skulle ha den kapaciteten att klara av det, men det visade han att han hade.
Förutsättningarna denna gång är exakt de samma, det vill säga spår fem bakom bilen över sprinterdistans.
– Det kan ändå bli lite tuffare nu, det är hästar innanför som är snabbare och som gärna vill svara ledningen. Han är snabb, men han är inte vrålsnabb. Det är klart att kommer vi först, då kan han bli tuff att ta sig förbi. Men som det ser ut på pappret kan det bli svårt och då är han också sårbar såklart, säger Lennartsson.

Tror mest på Dream Trotter
3 Natural Wonder (V75-6) visade positiva takter senast som trea efter ett tung slutvarv.
– De två sista starterna har han gått barfota och med helstängt huvudlag och piggnat till lite grann på det. Det har varit bra, men därifrån till att vinna ett silverlopp mot ganska bra motstånd det tror jag blir svårt.
Hästen har matchats konsekvent från tillägg i vinter, nu är det andra förutsättningar med spår tre och kanske läge att köra offensivt från början?
– Han tål också att göra en hel del själv, men att göra mycket av jobbet och vinna det här loppet, det tror jag inte riktigt på. Vi försöker nog att servera honom ett snällt lopp och köra för en hygglig slant. Han är väl någonstans mitt i smeten av de som är outsiders.
Är det aktuellt med några balans- eller utrustningsändringar på någon av dessa?
– Nej, det blir det inte, de går precis som de har gjort på slutet.
Vem tror du mest på?
– Spontant är det väl Dream Trotter, om vi kommer till i loppet.

Robin Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.