Inför V64/V75: Tarzan i hetluften

224

tarzan_hetluften

Påskhelgen är av tradition en stor travhelg.
För tränaren Stefan Melander väntar en intensiv helg med många ”påskägg” att öppna.
– Hästarna ser fina ut. Det blir spännande för oss allihop, säger ”Tarzan” som är i hetluften fredag, lördag och söndag.
Att de bästa travhästarna kommer ut ur stallarna för årsdebut brukar vara ett säkert vårtecken. Och påskhelgen bjuder som vanligt på många spännande årsdebuter.
På långfredagen får vi bland annat se två av Stefan Melanders kanoner från i fjol inom V5-spelet på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna.
Först ut är kriteriefyran och miljonären Increased Workload (V5-1) och därefter Friction (V5-4), som i fjol vann tio V75-lopp och totalt nästan 3,5 miljoner kronor.
– Båda två känns jättefina och har varit bra i jobben hela tiden. Jag har inget att klaga på mer än att det är första starten för året.
Vad är din känsla med Increased Workload, kan han duga direkt?
– Det vet jag inte förrän klockorna ringer. Jag är i alla fall nöjd med honom.
I fjol behövde Friction tre lopp i kroppen innan första segern kom.
Vad tror du årsdebuten?
– Även om han vann en gulddivisionsfinal i sin sista start i fjol så måste han bli vassare i år för att ta nästa kliv. Jag hoppas han gör ett bra lopp. Han möter några bra, men så är det alltid.

Spännande årsdebutanter
På lördagen, påskafton, handlar det om V64 på Gävletravet och Stefan Melander startar tre hästar i högklassiga Påskägget med 200 000 kronor till vinnaren.
Bland motståndarna finns spännande årsdebutanter som Roger Walmanns Noble Knight och Leif Witasp My Golden.
Av Stefan Melanders trio i V64-5 sticker Digital Ink ut efter sin suveräna årsdebut på V86 för tre veckor sedan.
– Det är klart jag var överraskad hur bra han var direkt med tanke på vårat upplägg. Hästarna brukar behöva några lopp. Men ”Inken” är kanske den som debuterat bäst efter vila. Hästen jobbar på fint. Men mina andra två är fina också.
Pine Cool är fin och kommer att få ett bra år. Han fick gå lite tidigt senast då det var dåligt tempo. Han blev tvåa bakom Scoot To Score, men Pers häst är bra. Det var en fin insats.
Licence Holder är också en fin häst och Marcus var nöjd med honom i årsdebuten. Den här hästen behöver gå lite lopp. Han är fortfarande lite valpig, trots det var han tvåa i kriteriet i fjol.

Fyra chanser på V75
V75 avgörs den här veckan på söndagen, på påskdagen, på Rommetravet utanför Borlänge. Stefan Melander har fyra hästar till start.
Parthos Amok (V75-1) har två andraplatser på två starter i år och vi undrar förstås om det kan vara dags för en fullträff?
– Det kändes innan att han behövde gå lite lopp. Han är fin, men elftespår… Men i och för sig så är han är inte så iskall. Jag blir inte så överraskad om han vinner om det stämmer med tempo och positioner.
True Advantage (V75-3) var grymt bra i årsdebuten senast och provar nu att kvala till Olympiatravet.
– Kaj Widell var väldigt nöjd men henne i debuten och hon har varit jättefin i jobben. Nu möter hon Nahar som har fått tugga på nere i Frankrike och gett honom hårdhet.
Crosstalk (V75-4) har tre raka segrar och toppform.
– Jag känner att hästen har utvecklats kolossalt den senaste månaden. Enligt Marcus hade han lite krafter kvar på en 15-tid senast. Från spår åtta vet man inte var hon hamnar, men hon kanske sluta där framme.
Indescribable (V75-7) har otur med startspåren och har haft spår elva, elva gånger i rad känns det som… Hon känns fin och kändes även mer stabil senast. Jag hoppas de andra kör på ett varv och då är hon inte borta.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.