Inför V75: Lennartsson sitter på Jackpotmiljonerna

199

miljonerna

Tre hästar till start.
Tre hästar med segerchans.
Per Lennartsson sitter på jackpotmiljonerna i lördagens V75-omgång på Örebrotravet.
– Spontant känns Blue Rock som min hetaste chans i och med att han gjorde ett så imponerande lopp senast, säger Solvallatränaren.

Jackpot och 50 miljoner i potten gör att det är upplagt för miljonregn över V75-spelarna den här veckan. Som spelare gäller det då i första hand att hitta ett bra singelstreck. Ett sådant kan finnas redan i den inledande avdelningen. Blue Rock gjorde senast debut i Per Lennartsson regi och han imponerade stort. Från positionen utvändigt om ledaren på en något tungsprungen bana utklassade han motståndet på fina kilometertiden 1.12,4 (1 640 meter, autostart).
– Han gjorde det jättebra. Han hade tränat väldigt bra inför det loppet och han visade att han även kan i tävling, så det var mycket positivt. Efter det har han inte gått några hårdare jobb utan bara fått smälta det loppet, men han känns fin, säger Lennartsson.
Precis som senast är det i silverdivisionen som Blue Rock äntrar banan och precis som senast går han ut från spår fyra bakom startbilen (senast hade han nummer fem men var nerstruken ett spår).
– Det är ganska bra hästar emot men vi har ett fint läge och efter senaste insatsen måste vi tro på honom. Det är inte helt lätt att bara gå ut och vinna även om man har en riktigt bra häst, men han är stark och tuff och jag räknar med att han ska vara med där framme.

Revansch för Alvena Pele?
Omgångens gulddivision (V75-3) håller mycket hög klass. Till exempel startar fjolårets Elitloppsvinnare Brioni från andraspår. Men Lennartssons Alvena Pele, som går ut från spår sex bakom bilen, har också kapacitet långt utöver det vanliga. Efter två raka förstaplatser fick han emellertid en plump i protokollet senast när han med segern på gaffeln plötsligt galopperade vid upploppets början.
– Det är jättesvårt att säga om det var segern som rök för det var 200 meter kvar och det är ju där pengarna delas ut. Och Orecchietti gick väldigt fort där ute i banan. Men hästen var inte trött i det läget och han brukar gå hela vägen in i mål, säger Lennartsson och fortsätter:
– Han rullade över och det var i sig inte bra men jag hoppas att det berodde på att banan var hård och att hans fötter inte riktigt tålde det. Vi gör ett nytt försök nu och han får gå med framskor den här gången, så får vi hoppas att han håller sig i trav.
Bortsett från att han förhoppningsvis håller sig i trav, hur påverkar det honom att gå med framskor kontra barfota runt om?
– Han gick ju både tre- och fyraårssäsongen med skor och gjorde det väldigt, väldigt bra. Så jag hoppas att det inte ska påverka allt för mycket. Men det klart, om det inte skulle vara något negativt så skulle man ju alltid köra med skor.
Hur går de taktiska funderingarna?
– Jag måste prova med honom från start för han är ju kusligt snabb och det känns lite som att ledningen är ett måste för att vinna. Men det är väldigt snabba hästar innanför och det är långt ifrån säkert att han tar sig förbi dem. Vi provar så får vi se. Jag tycker att han gör sina bästa lopp i front och lyckas vi komma dit kan han mycket väl vinna.

Idealiskt utgångsläge
I den femte V75-avdelningen, tillika klass II, är det så dags för Lennartssons tredje segerbud. Aunt Sally gör fjärde starten i Lennartssons regi och efter en andra- och en fjärdeplats blev hon senast snuvad på segern precis före mållinjen.
– Normalt sett tycker jag att hon skulle ha hållit undan men jag tycker ändå att hon gjorde en ganska bra insats. Det var skitig bana och det tror jag inte att hon är så förtjust i och innerspåret blir ju lite konstigt då. Jag tror att hon blev lite trött på grund av det.
Voltstart och innerspår den här gången. Var hamnar ni därifrån?
– Hon har ju öppnat väldigt bra bakom bilen och jag tror inte att hon är sämre i voltstart. Spåret gör ju också att vi får ett fint lopp i vilket fall som helst, antingen ett rygglopp eller i ledningen, så hon kanske kan vara streckvärd.
På lördag kväll kan Sverige ha fått 50 nya V75-miljonärer. Kanske har de Per Lennartsson att tacka för det.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.