Inför V75: Fräsch, formstark och bra startspår

220

frasch

Senast satt hon fast med vinstkrafter.
Löser det sig med positionerna den här gången går ingen motståndare säker.
La Bellouet kan vara nyckeln till jackpotmiljonerna i lördagens V75-omgång på Örebrotravet.
– Senast kändes hon som att det bara skulle smälla till om luckan kom, säger hästens tränare Håkan K Persson.

La Bellouet (V75-1) har ända sedan hon började tävla tillhört landets bästa ston i kullen född 2006. Listan på stora årgångslopp som hon kvalat in till är lång. Som treåring var hon med i Svenskt Travoaks och Breeders’ Crown och som fyraåring var hon med i Drottningens Pokal, Stosprintern, Stochampionatet och Derbystoet.
Men efter fyraåringssäsongen tog det stopp och innan comebacken i november förra året hade hon inte tävlat på ett år.
– Även om hon var med i alla de där loppen hade hon ju problem och vi fick behandla henne efter varje start. Ofta var hon fräsch i försöken men lite ofräsch i finalerna. Så vi var tvungna att operera hennes framknän och det tog längre tid än planerat att få igång henne igen efter det, berättar Persson.

”På väg uppåt”
Om en häst är med och slåss i kulltoppen utan att vara hundraprocentig i knäna kan man ju ställa sig frågan vad den kan uträtta när den är det? La Bellouet har i alla fall kommit tillbaka stark och efter seger i årsdebuten har ytterligare fyra starter gett två andraplatser och en tredjeplats.
– Nu känns hon fräsch och hon är också den typen av häst som ska bli bättre som äldre eftersom hon är stor och tung. Jag trodde att hon skulle utvecklas mycket under femåringssäsongen och det är svårt att säga hur uppehållet har påverkat hennes utveckling. På längre sikt kan det vara bra med ett uppehåll men det där vet man aldrig. Jag fick i alla fall upp hoppet i senaste starten. Då kändes hon rappare än tidigare och hon var pigg hela vägen in i mål.
Persson är inte ensam om att gilla La Bellouets uppträdande senast. Hästen såg dunderfin ut. Hon öppnade snabbare än någonsin från innerspår och fick efter startrusningen trava i rygg på ledande, och vinnande, Victoria Island. Därifrån kom aldrig luckan och La Bellouet gick i mål som tvåa med till synes gott om krafter i behåll.
– Ja, det var mycket sparat… Jag vet inte hur mycket den framför hade kvar men det klart att vi hade haft vinschans om vi kommit loss.
Efter den starten har La Bellouet tränat på som vanligt på rakbanan och Persson låter mycket nöjd med henne.
– Hon är på väg uppåt och har riktigt bra form för dagen som det känns. Jag tror att loppet senast gjorde henne gott. Hon är som sagt stor och behövde få tempot i kroppen.

”Visst ska hon räknas”
På lördag reser Håkan K Persson 42 mil enkel väg från sin filial i Halmstad till Örebro för att starta La Bellouet i V75. Hon är den enda hästen han har med sig. Gör man en sådan resa brukar man ha vissa förhoppningar. Speciellt när man lottats till spår ett bakom startbilens vingar.
– Hon möter tuffare hästar nu men vi har ett bra läge och skulle hon öppna lika bra som senast har vi naturligtvis chansen. Det är inte helt omöjligt att hon tar ledningen och i så fall kör jag där för hon är stark och rejäl. Men ledningen är absolut inget måste. Vi kommer hur som helst få ett bra lopp. Hon gick med helstängt huvudlag senast och svarade väldigt bra på det, så det går hon med igen. Visst tycker jag att hon ska räknas.
Det är jackpot på V75 och enligt prognosen kommer det ligga 50 miljoner kronor i sjurättspotten. Kanske är det La Bellouet och Håkan K Persson som är nyckeln till kassakistan?

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.