Inför V75: Lindblom siktar på seger i långa loppet

208

image-9

En av Örebrotravets största profiler saknar en inteckning i storloppet Orebro Intn’l.
Åke Lindblom tror på goda chanser till seger på lördag i det utslagsgivande loppet över tre kilometer.
Segervapnet Winning Love är en av landets bästa stayers.
– Han blir konstigt nog bara bättre och bättre…
Åke Lindblom har tre hästar till start i V75 hemma på Örebrotravet. Bästa chansen tycker han kommer i den sista avdelningen där 400 000 kronor väntar vinnaren av Orebro Intn’l.
Örebro International, som loppet heter muntligen, är ett relativt färskt inslag i storloppscirkusen i landet.
Premiäråret var 2003 och tränare Lindblom är ännu så länge segerlös.
– Segern väntar vi fortfarande på – men jag har i alla fall varit med och hackat några gånger med Winning Love och Lugdunum. Så visst tycker jag att det är dags att sätta dit en seger nu då! säger han och fyrar av ett av sina många skratt.
Ifjol blev det över fyra miljoner inkört med stallets hästar. Åke Lindbloms bästa notering någonsin. Hästarna som bidrog mest till rekordet startar båda på lördag.
Winning Love och I Saw You – två hästar efter hingsten Love You – gick bäst under 2012 och har även startat den här säsongen bra.
– Även om det inte går att jämföra hästar från olika epoker så är de två toppar av alla fina hästar jag haft förmånen att få träna under åren. Diva Mon, Lugdunum, Confess Arnie och Gatzy Lavec är andra. Vi har en jättefin gård utanför Örebro på 40 hektar som är helt hästinriktad. Just gården tror jag betyder mycket för att det går så bra.
Winning Love vann bland annat Harper Hanovers lopp över tre kilometer under Solvallas helg med Elitloppet i fjol. På lördag är det 40 meters tillägg över samma distans i Örebro som gäller.
Sjuåringen kommer från seger i Olympiatravstayern (3 180 meter) på Åby för två veckor sedan. Då valde Åke Lindblom att ta rygg på främste konkurrenten Orali den sista biten och spurten bet bra. Överlägsen seger.
– Det blev ju perfekt för mig och han tog i så det knakade i vagnen 300 kvar och avgjorde ganska enkelt, Orali är ju en bra häst som är med på lördag också. Vi vann på en topptid och även om han inte är någon träningsfantom kändes han mycket fin på rakbanan i dag (måndag). Onsdag ska han ridas i backen av Ulrika (frun) och sedan är det förhoppningsvis perfekt.
Funderar du på att starta i Harper Hanovers lopp även i år, tre kilometer är väl hästens distans?
– Jag tänkte försöka med det. Han får gå det här loppet och sedan ut i Harpers. Han är ju en stayer av rang det här, en topphäst som kan nästan allt. Han blir också bara bättre och bättre med åren konstigt nog.
Vad tycker du om lördagens motstånd?
– Det är naturligtvis tuffa hästar emot. Flera stycken är riktigt bra faktiskt. Men han är tuff själv också. En riktig löphäst som inte gärna gör bort sig och pullar och galopperar utan han brukar sköta sig. Det är ett tufft lopp men stämmer det lite så ska det vara en fin chans.
I gulddivisionen (V75-3) har du två hästar till start. 10 I Saw You var tvåa senast från dödens bakom elitloppsklare Shaq Is Back på nya rekordtiden 1.11,0.
– Det blev verkligen ett tufft lopp med full sändning hela vägen. En topptid i lite kylig luft. Vi kunde dock inte rå på vinnaren som var väldigt bra även om jag i sista sväng ett tag var lite inne på seger. Det är ett hårt lopp vi har på lördag men 6 Macho Gossip kommer säkert att tjäna fina pengar. Jag tror mest på I Saw You som är en häst i fin form och som också kändes bra i veckans jobb. Det är ingen direkt ”lätt uppgift” med det där spåret och bra motstånd. Men jag skulle heller inte bli förvånad om han blåser till dem.
Åke Lindblom tror på sina hästar men har också fog för det. Winning Love och I Saw You är två tuffingar som kan det här med att leverera när det verkligen gäller.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 – Örebro 4 maj
Nästa artikelInför V86: "Jag måste helt enkelt lyckas"

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.