Inför V75: Livet leker för Madsens stjärnsto

54

Inför V75®: Livet leker för Madsens stjärnsto

Call Me Brodda har tagit stora kliv i år och i sin senaste start gjorde hon sitt livs lopp.
På lördag har Kalmarhästen en passande uppgift på V75® och tränaren Thomas Madsen är optimist.
– Jag var själv imponerad av henne senast och är hon lika bra igen blir hon svårslagen.

Thomas Madsen har 25 hästar i träning på sin gård strax utanför Kalmar. Att ha en stjärna är allas dröm och en nödvändighet för att synas i de större sammanhangen. Förra året var det Despot Power som såg till att göra reklam för stallet. I år är det Call Me Brodda som tagit över den rollen.
– Hon har verkligen utvecklats i år. Jag har tränat henne lite annorlunda och inte så hårt. Hon tränas varannan dag i lugna farter och sedan så startar hon varannan eller vart tredje vecka. Blir det lite längre mellan starterna får hon springa av sig lite på rakbanan.
Call Me Brodda har visat talang hela tiden och kvalade in till Stoderbyt och galopperade bort en finalplats i Oaks och E3 så kapacitet har hon alltid visat.
– Hon tappade ofta travet till slut och galopperade i flera starter som tre- och fyraåring. Nu har hon fått ett annat självförtroende och hon tycker att livet leker.

”Normalt sett borde hon gå framåt”
I sin senaste start mötte Call Me Brodda hästar som Ultra Bright och Virginia Grif. Tuffa ston som tagit klivet in i stoeliten och Call Me Brodda hade inga problem att avgöra till sin fördel.
– Det var lite överraskande. Hon hade stått över lite innan den starten. Hon hade haft lite feber och jag fick stryka henne inför ett lopp på Åby i början av april. Normalt sett borde hon gå framåt med det loppet i kroppen, samtidigt är jag glad om hon är lika bra igen, det känns så också i träningen.
Call Me Brodda är startsnabb och det är något Kalmatränaren vill att kusken Stefan Persson ska utnyttja.
– Hästen trivs med att vara med där framme. Hon har bara förlorat en gång i ledningen på åtta starter. Då fick hon öppna 1.08 första 500 meterna i ett försök i bronsdivisionen, så även den insatsen var mycket bra och inget att säga om att hon inte vann. Att Stefan släppte ledningen senast var för att hon inte hade startat på ett tag. Jag visste inte riktigt var jag hade henne och låg lite lågt, säger Thomas Madsen.
Nu är det andra tongångar från tränaren och en seger på V75® är ett bra skyltfönster.
– Jag tror på en mycket bra chans och har spikat Call Me Brodda i Fem tippar V75. Det har ett stort mervärde att vinna på lördagarna. Man kan ha fina framgångar i veckorna, men det märks knappt, att synas och vinna betyder väldigt mycket.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.