Face Time Bourbon mot världsrekordjakt i Finland

116

Face Time Bourbon mot världsrekordjakt i Finland

Världens bästa travhäst på Nordens snabbaste bana.
Det kan bli faktum 18 juli.
Enligt finska källor siktas den franske travkejsaren Face Time Bourbon mot start i St Michel-loppet i Mikkeli.

Han har nobbat Elitloppet två år i rad.
Men nu verkar det bli en tripp till Norden för världens bästa travhäst.
Enligt finska travmagasinet MT Ravinetti kommer Face Time Bourbon att starta i St Michel-loppet i Mikkeli, förutsatt att hästens planerade comebacklopp löper enligt ritningarna.
Det är ägaren Antonio Somma som bekräftat planerna för MT Ravinetti med detta uttalande:
”Vi är intresserade av att komma till Finland och Mikkeli. Det avgörande beslutet tas efter sommarens första start i Prix Rene Balliere på Vincennes 27 juni. Vi återkommer i ärendet 28 juni”.
Anledningen till det plötsliga intresset är att arrangörerna i Mikkeli utlovat flygtransport för superstjärnan som har erfarenhet från Finland då han segrade i Europaderbyt på Vermo i Helsingfors som fyraåring.

Världsrekordbanan
Om det blir verklighet kan årets upplaga av St Michel-loppet bli en fartfest långt utöver det vanliga. Mikkeli är sedan länge känd för att vara en av världens snabbaste tusenmetersbanor där otaliga rekord slagits genom åren.
Det var här som Smooth Blend travade världsrekordet 1.10,9 1993, Shan Rags tangerade världsrekordet 1.10,7 två år senare och mytomspunne Varenne kom på besök 2002 – med den uttalade målsättningen att bli först i världen att springa under 1.10 på tusenmetersbana.
Det slutade med en legendarisk rekordslakt på 1.09,3.

Två vassa utmanare
Det löpningsrekordet stod sig fram till i fjol då finske Next Direction segrade på 1.08,9.
Next Direction som för övrigt tackat ja till loppet i år vilket enligt Mikkelis hemsida även gäller italienske fyraåringen Bepi Bi, som närmast kommer från en fenomenal prestation under elitloppshelgen.
Därmed står det klart Face Time Bourbon kommer att få skarp konkurrens. Frågan är hur fort det kan sporra att den dubble Prix d’Amerique-vinnaren att springa över sprinterdistans? Face Time Bourbon innehar redan världsrekordet över medeldistans på 1.09,4.
Det absoluta världsrekordet lyder 1.07,7/1 609 meter autostart, satt på tusenmetersbanan Pocono Downs i USA av svenskfödde Sebastian K. 2014.
I mitten av juli kan det få en rejäl utmaning bland de syrerika tallskogarna i djupaste Insjöfinland.

Föregående artikelInför V75: Formen kommer med sommaren
Nästa artikelInför V75: Livet leker för Madsens stjärnsto

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.