Inför V75 Lördag: "Det är så bra som det kan bli"

197

brakanbli

Senast vände han ut och in på motståndet från det sämsta läget och tog sin femte raka seger.
I den inledande V75-avdelningen på Dannero på lördag är det perfekt igen för Calvados Crane.
Ett innerspår över favoritdistansen 1640 meter och formkurvan i stigande.
– Det är naturligtvis så bra det kan bli, säger tränaren Peter Eriksson.

Särskilt skrockfull verkar han inte vara, Peter Eriksson från Bollnäs. När vi antyder att förutsättningarna på lördag nästan ser misstänkt passande ut ler han lite avfärdande.
– Innerspår är väl jättebra och vi har fin chans att ta hand om ledningen. Jag har ju hellre spår ett än ett tolfte som det var frågan om i den senaste starten, säger han.
Senast det begav sig var i silverdivisionen på Umåker för snart två veckor sedan.
Normalt brukar det inte gå att vinna från tolftespår som sexåringen lottats till där.
Calvados Crane visade verkligen att segrarna som kommit på slutet inte varit tillfälligheter.
– Jag körde fram efter 1500 meter och la mig utvändigt ledaren. Jag gjorde så trots hästen hade vilat lite och att jag på förhand hade planerat att köra lite försiktigt. Men det blev det nästan tvärstopp där framme efter några hundra meter och då tänkte jag att…äh, vi måste prova, berättar Peter Eriksson.

Omgångens störste?
Calvados Crane kämpade ner ledaren och höll även starkt spurtande konkurrenter bakom sig till slut. Med den insatsen i färskt minne lär den sjuårige segerstaplaren bli en av omgångens största favoriter. Särskilt som utgångsläget blev mer än gynnsamt på Dannero.
– Det var fantastiskt att han kunde vinna på det där fina sättet senast. Nästan ofattbart bra. Jag måste så klart tro på chans igen.
Calvados Crane klev fram med besked i höstas då han vann bronsdivisionen på Romme från ledningen trots elakt tryck på topptiden 1.11,4.
På slutet har han radat upp fem raka segrar, varav två har kommit i hårda gäng på V86-spelet på Solvalla. Peter Eriksson har kört offensivt och avgjort från positionen utvändigt ledaren eller tryckt sig till den åtråvärda ledningen. Bollnäshästen verkar vara hur hård som helst.
Vad är planerna efter lördagen?
– Han är inkvalad till finalen i silverdivisonen på Solvalla under helgen med Elitloppet. Vi får se vad som händer efter det. Det finns hur mycket som helst att välja på. Han har utvecklats kolossalt mycket bara i år och jag hoppas att det blir en spännande sommar.
Calvados Crane är startsnabb – kan någon snuva honom på ledningen?
– Det ska till en fruktansvärt snabb häst i så fall. Rano har andraspåret och måste till exempel ta en hel längd i starten. Calvados Crane går som senast med skor runt om och lite lättare aluminiumskor fram. Känns fin i jobben. Jag blev helnöjd när jag såg vilket spår vi fick och laddar hårt för att behålla ledningen och sedan kör vi där så länge som det bara går. Det är så klart några riktigt bra emot men jag hoppas att vi ska vara med och slåss om segern. Det borde vara en jättebra chans, om han nu inte blir sjuk eller så, säger Peter Eriksson.
Trav är trav. Men visst ser det oförskämt bra ut inför lördagen för Bollnäsekipaget.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.