Inför V75 (lördag): Dubbla chanser för Persson

224

dubbla chanser för persson

Efter en trist vår är Sandokan tillbaka på allvar.
På lördag när V75® avgörs på Jägersro jagar han sin fjärde raka seger.
– Jag tycker att det ser bra ut och tror på bra chans, säger tränaren David Persson.

En av årets absoluta höjdare avgörs i helgen. På lördag och söndag tävlas det på Jägersro med dubbla omgångar på V75 och årets upplaga av Svenskt Travderby och Derbystoet som russinet i kakan.
På söndag är det sporten som får mest fokus. På lördag är det V75® som alltid tilldrar sig stort intresse i jakten på miljonerna.
Axevallaamatören David Persson kan vara problemlösare med två hästar med chans.
– Det ser onekligen intressant ut. Både Sandokan och Dynamite Sensation tränar bra och har fått gynnsamma lägen vilket gör att jag är lite optimist, säger David Persson.
Sandokan (V75-4) kommer till start med tre segrar i rad och jagar den fjärde.
– Det är en väldigt kapabel häst som kan gå en bra bit upp i klasserna om vi bara kan få till hans aktion lite bättre, det är en utmaning. Sett till kapacitet och inställning så har han en bra bit till innan han når ”taket”.
Efter segern senast berättade Persson att Sandokan släpar ett bakben, något som är ganska ovanligt.
– Ja, det är det nog. Jag vet ärligt talat inte varför han gör det. Vi jobbar hela tiden med honom och han får mycket hjälp av massörer som tar hand om hästens muskler och jag tycker att det blir bättre och bättre.

Läge att ”gambla” lite
På lördag har Sandokan lottats till ett bra spår och är startsnabb.
– Han är snabb från början och har inget emot distansen. Jag ser honom gärna i ledningen och oavsett så tycker jag att han ska ha en ganska bra chans.
Sandokan är redan inkvalad till en STL-final och Persson gör lite spännande ändringar.
– Han kommer att tävla med skor bak, han har tävlat barfota i de två senaste starterna. Jag hoppas och tror att det ska vara positivt och han får till stilen lite bättre. Sedan är jag sugen att prova honom med en amerikansk vagn för första gången, det är väl inte helt bestämt, nu kan jag ”gambla” lite eftersom han redan är klar för en final.
Även Dynamite Sensation (V75-5) kommer till start med formen i zenit.
– Jag är väldigt nöjd med honom också. Insatsen på Gotland var riktigt bra och jag tycker att hästen var minst lika bra senast, det vara bara det att han mötte tuffare motstånd. Dynamite Sensation har haft dåliga spår i de tre senaste starterna, men den här gången har vi haft turen med oss. Hästen är ganska snabb från start och med en vettig position så ska han ha chans han också.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.