Inför V75 (lördag): ”Kommer vara i den bästa form som hon har varit”

193

inför v86® svanbergs duo har uppåtgående form

Tre raka segrar i raden. Jannah har formen helt på topp.
Oskar Svanberg tror mycket på sitt fyraåriga löfte när V75® körs på Jägersro.
– Jag förväntar mig att hon på lördag kommer vara i den bästa form som hon har varit, säger tränaren.

 Storhelg på Jägersro stundar. Derbyhelg. V75® både på lördag och söndag.
Till lördagens tävlingar på landets sydliga travmetropol kommer Oskar Svanberg med 5 Jannah (V75-6) och stora förhoppningar. Mantorpstränaren väljer att spika sig själv på 5 Tippar V75®.
– Ja, jag är fullt medveten om det är många bra hästar emot, men jag tycker det är en bra chans och jag hittade ingen spik som var bättre…, skrattar Oskar som berättar vidare om det fyraåriga stoets fina utvecklingskurva i sommar:
– Det är egentligen inte så att hon haft några bekymmer, utan det enda är att hon haft lite problem med att hon skyggat för saker; man har ju kunnat se det i tidigare lopp att hon kastat sig lite åt sidan. På grund av det har hon också gjort lite dumheter i hagen och trampat sig någon gång. Men nu har hon skött sig och fått den kontinuitet som behövs och då har också utvecklingen kommit.

Var förvånansvärt bra senast
Jannah har verkligen tagit kliv framåt de senaste månaderna.
Karriärens första seger togs på hemmabanan i mitten av juli och har följts upp med ytterligare två. För två starter sedan överraskade hon spelarna när hon på Axevalla bara stack undan från spets i ett försök till Diamantstoet. Senast, fyra veckor därefter, krigade hon till sig en ny vinst i Kalmar.
– Jag är nöjd med henne. Nu är det lite tätare starter också. Hon hade fått vila lite efter V75®-segern och inför starten senast hade hon bara gått tre intervalljobb, så jag var lite osäker på formen då. Jag hade ju lagt upp det lite så att hon skulle få tillräckligt med återhämtning för att det är nu, till lördagens start, som hon ska vara som bäst. Så med tanke på det var hon förvånansvärt bra senast och hästen imponerade på mig. Hon fick ju gå flera speeder under loppet och det är inte så många hästar som kan det när det inte är riktigt i toppform.
Så formen ska vara lika fin nu, som vid segern på Axevalla?
– Jag tror den är bättre nu. Sedan är det alltid lite svårt att säga, jag hade gott om krafter kvar den gången och tog upp lite sista biten. I så fall visade hon väl nästan mer nu i den senaste starten och det där går att bedöma lite hur man vill. Men jag förväntar mig i alla fall att hon på lördag kommer vara i den bästa form som hon varit.

Gasar för att nå ledningen
När Jannah på lördag ska brottas i ett nytt försök av Diamantstoet gör hon det från ett femtespår i volten. Ett läge som kanske inte alltid är det lustigaste. Men med tanke på att hon vid samtliga sina tre segrar inlett från snäva spår två, hyser tränaren ingen jättestor oro.
– Vi tror inte det ska vara något problem. Sedan ska man alltid ha respekt för de där lägena, men hon har ju klarat andraspår väldigt bra några gånger nu och normalt är femtespår inte svårare. Nu i de senaste starterna har hon ju börjat tävla på riktigt också, hon har ju mest sprungit och vinglat och lekt förut. Så den risken jag ser är i så fall att hon tar i lite för mycket, då är femte- mer negativt än andraspår.
…och sedan vill du förstås gärna till ledningen igen?
– Ja, jag ska gasa för att försöka komma dit i alla fall, det är plan a. Sedan tror jag att hon är bra bakifrån också och en del av mig tycker det skulle vara kul att köra bakifrån bara för att testa, men det är klart det är stor fördel att få gå i ledningen.
Sammanfattningsvis: det känns som en bra vinstchans?
– Ja, det tror jag. Som sagt, vi möter några som är ruggigt bra, men jag tycker att min häst är bra hon med, avslutar Oskar Svanberg.

Föregående artikelInför V75 (lördag): Dubbla chanser för Persson
Nästa artikelTjejerna skrev travhistoria i Svenskt Travderby

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.