Inför V75 LÖRDAG: Innerspår enda orosmolnet

199

aaaaaaaaaaaaaaa

Förra året vann han fem av tio lopp och hävdade sig bra i V75.
Nu är han tillbaka i hetluften.
Se upp för Parkin i V75-avslutningen på Dannero.
– Han är på väg uppåt i form och duger bra i klassen, säger tränaren Henrik Svensson.

Sexårige valacken Parkin hade något av ett genombrottsår i fjol. På tio starter sprang han in över en halv miljon kronor och han missade bara pallen vi två tillfällen.
Efter vintervila och uppträning under våren gjorde han årsdebut för två veckor sedan. På en tungsprungen bana blev det seger direkt från ledningen.
– Han var riktigt fin tycker jag. Det var opassande bana men han gjorde ett bra lopp, säger Svensson, som tror på sin häst inför lördagens V75-start.
Det vittnar inte minst hans systemförslag i tränartipset Fem tippar V75 om. Där spikar han sig själv.
– Det är en jättefin häst som dög bra i V75 i fjol och det tror jag att han kommer att göra i år också.

Trivs på Dannero
Att lördagens omgång avgörs på Dannero utanför Kramfors kan ses som ett plus för Parkin. Han startade där en gång under fjolårssäsongen och då blev det seger i ett V75-lopp. Den här gången har han lottats till innerspår bakom startbilen och utgångsläget är det enda som oroar Svensson.
– Han är ju inte jättesnabb ut. Jag vet inte hur konkurrenterna är riktigt men jag har kört 2 Staro Dynamite och jag tror inte att Parkin kan hålla ut honom. Men vi gör ett försök och om vi inte lyckas håller ledningen får vi göra vad vi kan för att ta oss ut. Jag har en bra häst som är på väg uppåt i form och duger bra i klassen.

Svensson om sina övriga V75-hästar:
9 Excallibur (V75-3) var jättebra senast och har ett perfekt läge här. Det ser ut att kunna bli tredje par invändigt och då kan han sluta långt framme. Det blir nog tufft att slå de bästa men det är inte omöjligt att han kan vara trea, fyra.
10 Lönshults Leffe (V75-6) har varit ifrån tävlandet ett tag och är behandlad. Han känns lite bättre nu men jag är tveksam till att han räcker i det här loppet. Får han pengar så gör han det bra.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.