Inför V75 (lördag jackpot): Felicia lovar att fira om det blir ny skrällseger

149

Inför V75® (lördag jackpot): Felicia lovar att fira om det blir ny skrällseger

Hon slutade jobba heltid med trav för 1,5 år sedan och började som personlig assistent. På vägen hittade Felicia Molin kärleken vilket har lett till att hon går mot ett rekordår i sulkyn. På lördag jagar hon såväl sommarens som karriärens andra V75-seger när det vankas V75-jackpot från Bergsåker.
– Det var hur häftigt som helst att vinna V75 och det blev inte sämre av sättet det gick till på. Jag körde ju startgalopp, berättar Felicia.

Hon har jobbat åt proffstränare som Per Lennartsson, Sofia Aronsson och Thomas Uhrberg, men för 1,5 år sedan tröttnade hon på livet som hästskötare och flyttade från Skåne och Munka-Ljungby hem till Rimbo utanför Stockholm.
– Jag ville testa något annat, men det var aldrig aktuellt att släppa travet helt. Mina föräldrar Solveig Molin och Thomas B Andersson har ju egna hästar och jag började direkt att såväl hjälpa dem i stallet som träna några egna, berättar Felicia.

Funnit kärleken
Just på stallbacken träffade hon också sin sambo – proffstränaren Kristofer Jansson – och de båda har varit ett par sedan november. Det har uppenbarligen varit ett lyft för båda såväl på som utanför tävlingsovalen.
– Både jag och Kristofer har slagit fjolårets siffror med marginal redan nu. Jag har redan slagit mitt rekord i inkörda pengar och Kristofer har passerat fjolårets siffror för stallet för längesen.
– Det är han och jag som drar runt rörelsen och då jag dessutom jobbar som personlig assistent på sidan blir det inte mycket tid över, men det tar jag gärna när det går så här bra, berättar Felicia.

”Ingen anledning att släppa”
Felicia har synts till i V75-startlistorna betydligt mer frekvent i år än tidigare. I fjol körde hon inget V75-lopp, medan det i år redan blivit sju stycken. På lördag är det dags för det åttonde.
– Jag får fler köra fina hästar både åt Kristofer och åt andra. Med det kommer rutin, kontinuitet och självförtroende. Tidigare kunde det gå flera veckor mellan styrningarna och då blir man ringrostig, men denna vecka kör jag exempelvis fyra hästar torsdag-lördag, säger Molin.
Det var alltså tillsammans med Raja Ribb som Felicia avlade maiden på V75 på Bollnäs 25 juli och på lördag när det vankas stortrav på Bergsåker har duon chansen på nytt. Redan i V75-1 är det dags och de drog innerspår bakom bilen.
– Han är ju startsnabb och trivs egentligen allra bäst i ledningen, men min känsla är att han öppnar bättre från spår en bit ut i banan och jag tror kanske inte att vi lyckas hålla upp täten. Skulle vi dock göra det ser jag ingen som helst anledning till att släppa. Han blir dock riktigt kaxig när han får springa med i rygg invändigt också, säger formkusken.

”10,9/2000 efter startgalopp”
Att Felicia gärna kör i ledningen på lördag förstår man när man kollar statistiken – Raja Ribb har tagit elva av karriärens 16 segrar från ledningen.
– Jag har kört honom i spets en gång tidigare och då blev det seger. Visserligen i ett breddlopp, men med tanke på att han höll på att springa ur selen inför loppet senast kan han knappast ha bättre form. I det loppet var det någon som hade klockat honom till 10,9/2000 efter startgaloppen och insatsen var helt grym, berättar kusken.
Just startgalopp har Raja Mirchi-sonen ägnat sig åt i tre raka lopp, men Felicia har förklaringen.
– Han är nästan i för bra form för dagen och vet inte riktigt var han ska sätta fötterna. Dessutom har det handlat om voltstart i dessa lopp och varje gång har det blivit omstart. Autostart tror jag ska fungera betydligt bättre.
– Han tävlade barfota runt om vid V75-segern, men det måste bli helt perfekt bana på lördag om han ska gå så även då. Är banan inte toppfin får han inget fäste och då springer han bara och slirar utan bakskor. Jag tycker dock inte att balansen är avgörande för hans del, menar Molin.

Ledig helg
Efter första V75-segern var det bara för Felicia att åka iväg till jobbet som personlig assistent där en vaken natt väntade, men blir det seger på lördag igen finns det bättre utrymme för att fira.
– Denna gång slipper jag åka och jobba efter och blir det seger lovar jag att fira dubbelt denna gång. Jag är nämligen för ovanlighetens skull ledig hela helgen, avslutar Felicia.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAnalys inför V75 med Jackpot Bergsåker
Nästa artikelFem tippar V75 till Bergsåker 29 augusti 2020

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.