Analys inför V75 med Jackpot Bergsåker

198

spelguiden

FINNS DET GARANTI FÖR ATT COOGAN SKÖTER SIG?

Avdelning 1

Ranking

A: 4-3

B: 5-7-1-8-6-10

C: 2-9

 

SPETSSTRIDEN

4 Coogan öppnade mycket förbättrat senast och känns plötsligt het i spetsstriden. 1 Raja Ribb är inte ofarlig från innern och utifrån ses även offensiva kort i 6 Vacqueyras och 7 Docot Doxey Zenz. Ganska öppet på förhand men den förstnämnde får vara knapp favorit.

 

ANALYSEN

Inte den allra vassaste Silverdivisionen men den känns ändå hyfsat jämn om man spekulerar i favoritfall för 4 Coogan som ändå är den naturliga tipsettan. Skötte sig senast och öppnade då snabbt till spets, något som inte setts förr och kunde då leda runt om. Testades då på ny balans med barfota bak och päronskor fram vilket föll väl ut. Det känns ändå givet att gardera då hästen ofta galopperar bort sig och det finns inga garantier för att det inte kan ske igen! Bakom är det då jämnare och vi streckar ytterligare fem hästar. 3 Ribuade är relativt ny i klassen och gör sin blott andra start i klassen. Som vi redan nämnt känns detta lopp inte som den värsta ”silver” som körts och därmed tror vi att den här hästen kan blanda sig i striden.

Trivs bäst med att gå barfota runt om och så blir det igen. Kan öppna vettigt och bör hamna bra till. Tidigt garderingsbud. 5 Sir Henry P.Hill optimeras i balansen med barfota runt om och bike igen vilket är ett klart plus. Är beroende av att det blir tempo på loppet vilket det skulle kunna bli om flera är med i spetskörningen. Ska kunna blanda sig i den främre träffen och är ett garderingsstreck. 7 Doctor Doxey Zenz är kanske ett optimistiskt streck från det här utgångsläget men hästen gör emellanåt grymma lopp och är då bra nog att kunna vinna här. Tycker inte om att gå i ryggar så hästen klär köras framåt direkt. Beroende på vem som spetsar så finns lill-chansen till ledningen även om det inte är huvudscenariot. Tävlar på optimal balans här igen efter att ha gått på träningsbalans senast.

 

DET BLIR INGEN TORNADO OM BORUPS VINNER!

 

Avdelning 2

Ranking A: 2-4

B: 11-3-1-10-6-9

C: 7-12-5-8

 

SPETSSTRIDEN

2 Borups Tornado är det naturliga valet i spetsstriden om inte direkt så i ett andraskede av loppet. 6 Atlas Kronos borde kunna komma iväg bra och 4 Junior Band är outsidern från ett snävt startspår.

 

ANALYSEN

I den lägsta klassen ser det åter lockande ut att försöka gardera upp loppet och hoppas på en skräll. 2 Borups Tornado får tipset då hästen är stark och rejäl samt att han dessutom ser ut att nå spets. Vann med krafter i behåll senast från spets efter att ha fått styra och ställa och insatsen var klart bra. Har högst vinstchans i loppet. 4 Junior Band har ett svårt spår men från stallet tror man ändå att hästen ska tas sig iväg felfritt och hyggligt. Har också fungerat allt bättre den senaste tiden och då har också segrarna kommit. Kan springa i ett jämnt högt tempo länge och det är inte helt otänkbar att Bergh tar ett initiativ tidigt i loppet. Det känns bakom dessa som ett litet getingbo där 11 Jalna Boko kan vara värd att lyfta fram. Har haft en del otur i loppet och galopperade i ledningen senast på en opassande bana. Är både stark och snabb i benen och kan därmed gå en tung avslutning. Blir det tempo på loppet samt att det stämmer med positionerna är hästen långt framme. Pass upp! 3 Shut Up And Dance sprang in på en riktig topptid senast vid segern och måste därmed passas här. Behöver ha sin resa i ryggar för komma till och distansen är ett inget minus då hästen även har styrka att tillgå. Minuset är att det troligen blir en lite tappstart då han inte är speciellt snabb ut. Outsider.

 

http://tipsaren.com eller http://liraren.nu för HELA analysen!

Liraren & Tipsaren/Spelguidens andelsspel hittar ni som vanligt på: https://www.atg.se/cigarrmagasinet 

 

MÅNLYKKE FRÅN START TILL MÅL!

 

Avdelning 3

Ranking A: 2

B: 9-6-1-11-12-5-4

C: 3-7-8-10

 

SPETSSTRIDEN

Det är svårt att se några egentliga motbud till 2 Månlykke A.M. spetsstriden. 6 Björs Frej skulle kunna vara ett men vi tror inte att han tar sig förbi favoriten.

 

ANALYSEN

Omgångens sunda spik hamnar på 2 Månlykke A.M. som borde ha snudd på toppchans att leda det här loppet runt om. Har efter en lite svacka samt tränarbyte åter funnit formen igen och är något för eliten. Fick inte tag på Våler Nikolai senast och det tycker vi inte är något att säga om så som loppet blev kört. Andra förutsättningar här och spiken känns gjuten. 9 Pydin är både upp och ner och man vet egentligen aldrig när hästen tänker tävla på topp. Hoppade på avstånd senast utan chans och hade då inte dagen. Bakspår här kan vara bra då hästen får anfalla till slut sedan återstår det att se hur långt det räcker. Vid gardering. 6 Björs Frej vann SM i fjol och är därmed regerande mästare. Har visat förbättrad startsnabbhet och kan snabbt ta sig framåt mot täthästarna här. Har svarat för jämna insatser under en längre tid och kan vara långt framme igen. 1 Granetta är fartfylld men också galopplysten. Innerspåret här kan inte nyttjas men med lite tur kanske Jimmy kan försvara ryggen på ledaren. Gynnas av jämn och hög fart loppet igenom. Skräll.

http://tipsaren.com eller http://liraren.nu för HELA analysen!

Liraren & Tipsaren/Spelguidens andelsspel hittar ni som vanligt på: https://www.atg.se/cigarrmagasinet 


Vill du få motion och samtidigt delta i ett Quiz, få chans att vinna presentkort och framför allt STÖTTA DIN FÖRENING?
Kika in på http://3vinster.se

Föregående artikelInför V75 (lördag jackpot): B-tränaren utmanar eliten i Sundsvall Open trot
Nästa artikelInför V75 (lördag jackpot): Felicia lovar att fira om det blir ny skrällseger

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.