Inför V75 LÖRDAG: Sympatispel gav 150.000

186

satsade

Ibland överträffar sanningen dikten.
Så var det när Tommy Sjölund i april drog in en storvinst på V75.
Ett sympatispel på kompisens häst gav i slutänden över 150 000 kronor.

Tommy Sjölund, 55, har varit travintresserad i hela sitt liv och det har blivit en och annan vinst genom åren. Men sättet han håvade in nästan 160 000 kronor på i april går utanpå det mesta. Historien tog sin början fredagen den 13:e, en dag som tvärt emot vad myten säger skulle visa sig vara en turdag. Då klev Sjölund in hos det lokala ATG-ombudet, Centrumkiosken i Lugnvik, och såg att barndomskompisen Lars-Åke Ericssons kallblod Norrlands Diamant fanns med i startlistorna.
– Jag brukar följa hur det går för hans hästar och han hade berättat att ”Diamant” skulle ut och starta snart, så jag kollade startlistorna då och då. Den här kvällen skulle jag ner och köpa lite fika och jag kom in i butiken ganska sent. När jag upptäckte att hästen var med var det start nästan på en gång. Normalt hade jag spelat V5 och spikat hästen men det hann jag inte nu utan jag spelade 100 vinnare och 100 plats, berättar Sjölund och fortsätter:
– Jag tittade inte på loppet och hade ingen koll på oddsen utan såg resultatet på text-tv senare under kvällen. Hästen hade vunnit till 43 gånger pengarna.

Satsade på V75
Därmed hade insatsen förvandlats till 4 960 kronor och där hade historien kunnat vara slut. Men det skulle komma mer.
– Jag satt och resonerade på kvällen och tänkte att nu måste jag göra en riktig V75:a, så dagen efter gick jag in hos ombudet igen. Då såg jag att det var ett jäkla väder i Stockholm och jag vet att Solvallas innerspår kan bli dåligt när det ösregnar. Så jag gjorde helt enkelt så att jag tog bort alla favoriter som helst skulle gå i ledningen eller tävla barfota och gjorde ett system på ungefär 2 000 rader utifrån det.
Systemet lämnades in och Sjölund åkte hem och bänkade sig framför direktsändingen på TV. Avdelning för avdelning avgjordes och när sex av de sju loppen var körda satt han med sex rätt och spik i epilogen.
– Det var spännande måste jag säga. Men det kändes lite kymigt inför sista avdelningen där Jorma Kontio var jättefavorit med Ardi Boko som alla trodde skulle vinna. Jag hade spik på Per Lennartsson och Donttellmewhattodo.
Hur det gick vet vi. Ardi Boko tröttnade i ledningen och Donttellmewhattodo avgjorde till säker seger. Sju rätt betalade 111 222 kronor och med femmor och sexor inräknat kammade Sjölund in 158 130 kronor. Där ser man vad ett sympatispel på kompisens häst kan leda till…

Bjuder på två spikar
I helgen är det V75 på Sjölunds hemmabana Dannero utanför Kramfors. Givetvis har han siktet inställt på en ny storvinst och han har ingenting emot att dela med sig av sina V75-tips. Bland annat har han hittat två vassa spikförslag.
6 Drillbit Ås (V75-2) har jag sett på slutet och han har varit jättebra. Senast gick han utvändigt om ledaren och bara blåste ifrån dem. En strykning innanför gynnar honom och jag tror att han får överta ledningen. Sedan går han en låg 1.15-tid och då går det inte att ta in tillägg.
1 Parkin (V75-7) vann årsdebuten senast och står bra inne i loppet. Jag tror att han är bästa hästen i fältet. I fjol gick han jämnt med bättre hästar än vad han möter nu och det gäller bara för Henrik Svensson att hitta ut från innerspåret.
Några skrällbud?
– Svanstedts i första (8 Hard Cider) kan rensa lite och så tror jag att Rakas kan förlora i gulddivisionen. Jag tycker att flera av guldhästarna som var bra i fjol inte har kommit upp i samma nivå i år och det kan gälla Rakas också. Han är väl snart 90-procentare så förlorar han kan pengarna komma där.

Tommy Sjölunds V75-förslag:
V75-1: 1, 8.
V75-2: 6 Drillbit Ås.
V75-3: 1, 2, 6, 8.
V75-4: 2, 3, 5, 6, 7, 9.
V75-5: 2, 14, 15.
V75-6: 2, 3, 4, 5, 7, 11, 12.
V75-7: 1 Parkin.
1 008 rader/504 kronor

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.