Inför EXTRA V75 BJERKE: Stig H X 2 i Norge

198

stajg

– Vi åker med två hästar i form som tyvärr fått lite dåliga lägen.
Reijo Liljendahl, försteman i Stig H Johanssons stall, om söndagens tävlingar i Oslo med Extra V75.
Nye stjärna Formula One och fyraåringen Kash’s Cantab är stallets segervapen.

Stig H Johanssons hästar drar alltså till västerut i helgen för Norges största travdag för året, tävlingarna med Oslo Grand Prix på söndagen.
Stallet deltar inte i huvudlöpningen men väl i två fina årgångslopp under dagen. Erik Adielsson kuskar som vanligt. Det handlar om Extra V75 och gemensamt spel med Norge där V75:ans andra avdelning är en Europamatch för fyra- och femåringar.
Formula One lottades till ett niondespår bakom bilen i loppet över 2100 meter. Femåringen har verkligen glänst i två raka segrar i år.
– Verkligen. Vi vet att det är en topphäst och han är på väg mot formen. Men det är klart att det är ett besvärligt utgångsläge. Därifrån krävs lite tur med tempot och positionerna för att det ska gå vägen. Men det är en högklassig och bra häst som alltid räknas med chans, säger Reijo Liljendahl.
Kan du bedöma formen?
– Hästen känns bra och duger normalt väldigt långt. Vi har inte planerat några ändringar i utrustningen till den här starten.
V75-5 är ”Fyraåringseliten” på Bjerke. 1609 meter autostart och ni får nöja er med ett elftespår för Kash’s Cantab.
– Hästen vann ett större fyraåringslopp på Umåker i den senaste starten. Kash’s Cantab gick bra i spets, med Vincennes utanför som är en bra häst. Han gjorde bra ifrån sig.
Vad säger du om chansen?
– Han har fått lite lopp i kroppen efter vinteruppehållet och känns bra efter Umeå-starten. Han är uppåt formmässigt, men i det här loppet är det 1600 meter som gäller och utgångstempot blir naturligtvis avgörande hur det kommer att bli. Inga ändringar i utrustningsväg planerade där heller.
Vem tycker du har den bättre chansen av de två?
– Jag tycker att det är Formula One.

Fotnot: Spelet till Extra V75 på Bjerke öppnar 08.00 söndag. Det första V75-loppet startar 14.30.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.