Inför V75 (lördag): Toppchanser för Axevallas stjärnskott

57

Inför V75® (lördag): Toppchanser för Axevallas stjärnskott

David Persson har två intressanta hästar till start i finalerna i V75® under elitloppshelgen och spelarna verkar vara med på noterna.
– Den här veckan har vi laddat för ett tag, säger Axevallas stjärnskott.

Georgia Am startar i V75-1 och det femåriga stoet har en utvecklingskurva med brant stigning.
Hon kom i David Perssons träning sent i november förra året och trots att hon för sin ålder inte hade några imponerande meriter så föll David Persson direkt.
– Det var faktiskt ganska sjukt. Redan efter första turen då jag bara var ute och joggade henne så ringde jag upp ägaren och sa att det var en av de bättre hästarna jag har i stallet. Jag brukar inte vilja säga sådana grejer, men hon hade något som gjorde att jag direkt kände att ”det här är bra”, säger David Persson. Georgia Am var så spänstig och fin. Hon är stor och rejäl med ett väldigt långt steg. Det ser inte ut som att det går så fort som det gör när hon rör på sig.
Men när Georgia Am gav sig ut på tävlingsbanan vände de positiva tongångarna.
– Jag blev otroligt besviken. Jag hade kört ganska fort med henne i träning så jag trodde att hon bara skulle gå ut och plocka segrar. Men det gjorde hon verkligen inte. Kanske var det omognad som gjorde att hon helt enkelt inte tog i när hon tävlade. Jag har fortfarande ingen bra förklaring, men jag fick förtroende av ägaren att fortsätta och det är jag väldigt glad för, för jag kände vilken kapacitet hon hade, säger David Persson.

Blir proffs 2023
Snart kom också segrarna och på mindre än ett halvår har hon gått från att vara en besvikelse till att vara en av de mer betrodda i finalerna på V75 under elitloppslördagen.
– Det är en häftig resa. Jag brukar ofta bli förvånad när det gäller hästars utveckling, men när det gäller Georgia Am så är jag faktiskt inte det. Jag har känt hela tiden att hon är något extra. Och hon är fortfarande inte uppe i maximal träningsdos, så jag är inte orolig för att hon inte ska duga. Det finns väldigt mycket i henne.
Du låter optimistisk inför lördagens uppgift?
– Jag tror jättemycket på Georgia Am. Vi kommer att gör allt vi kan för att ta oss till ledningen och därifrån kommer hon att springa väldigt fort. Sen är det inte säkert att hon tar sig till ledningen, för det är inte så enkelt. Det är sex andra ekipage som gärna vill ha ledningen också misstänker jag.
I sin senaste start vann Georgia Am och i och med den segern fullbordades en trippel till David Perssons stall under en och samma tävlingskväll på Axevalla. Stallets hästar går väldigt bra för dagen och 22 i segerprocent innebär att de vinner nästan var fjärde start. David Persson har fortfarande b-licens och han har en deltidsanställning på en mekanisk verkstad vid sidan om sin hästverksamhet. Men planen för framtiden är tydlig.
– Jag vill gärna bli a-tränare så snart som möjligt, men jag har missat chansen att gå den förberedande tränarkursen i år, så det får bli först till 2023.

Stort med två starthästar under elitloppshelgen
Stallets vinstrikaste häst i år är Oxidizer. Han har tjänat nära nog hälften av de 1,2 miljoner som hästarna sprungit in hittills 2021. I V75-5 tillhör han en av de mer betrodda hästarna och han genrepade så sent som i lördags med en fjärdeplats i V75 på Gävletravet efter att ha fått chansen försent.
– Direkt efter mål var jag väldigt besviken, men det tog bara några minuter så var jag glad över att han gick med bra fart över mål. Kusken Ulf Ohlsson sa också att det blir kanon till starten nu på lördag, säger David Persson.
– Att det är täta starter var planerat och det är något jag tror att han klarar av bra. Han kommer att få knalla på i två lite tuffare intervaller på onsdagen och blir förhoppningsvis ytterligare lite vassare i och med det.
Två bra chanser under elitloppslördagen. Blir det din största helg som travtränare?
– Det är otroligt stort bara att två av stallets 13 hästar är med och startar. Och framför allt så är de inte bara med och deltar. Båda två är med och gör upp om segern om de har lite tur.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför Elitloppet: Lekfullhet och magi bakom Riordans duo
Nästa artikelTips till V75 Elitloppslördagen från TIPSAREN/SPELGUIDEN AB

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.