Inför V75: Lövgren har en stark kvintett på hemmaplan

159

Inför V75®: Lövgren har en stark kvintett på hemmaplan

Fem hästar till start.
Joakim Lövgren låter minst sagt förväntansfull inför V75® på hemmaplan.
– Det finns ingen häst i morgon jag kör ut med som jag inte tror jag kan vinna med.

Joakim Lövgren har laddat rejält när V75® gästar Jägersro. Först ut i kvintetten är Lady Beluga (V75-2) som vunnit fyra av fem lopp i år.
– Jag är lite överraskad att hon haft så lätt för att vinna lopp för hon var en sådan där som gick under radarn när vi tränade upp henne, förutom att hon alltid var skadad och det ena efter det andra hände. Vi har haft tålamod utan att ha så där jättestora förväntningar på henne, men hon har varit bättre än vad vi trodde. Det här loppet måste bli kört på speciellt sätt för att vi där framme ska ha chans. Det är alltid tufft att möta hästar som har gjort så mycket lopp och så rutinerade som står 40 bakom och även 20 bakom, men kan det bli ett taktiklopp så är hon snabb i benen i alla fall. Det är mitt sätt att vinna loppet på, att vi kan få pusta någonstans mitt i loppet, men det är en rätt så tuff uppgift som inte går att jämföra med de loppen hon tävlat i tidigare, så hon får bekänna färg, säger Joakim Lövgren i V65 Direkt på fredagen.

”Är en plusvariant”
Piccadilly
 (V75-3) gör tredje starten i sin nya regi.
– Det är en plusvariant hela hästen, man blir glad när man kör han. Han tränar fint, han ser ut som en bra häst och han känns bra också. Jag upplever han som att han är gynnad av 1600 meter, spåret vart lite långt ut för att jag sa vara superoptimist men han gillar förutsättningarna. Jag har bara kört han en gång bakom bilen, då behövde jag inte ens trycka av han för att fronta med han, han är rätt så kvick.
Den fyraårige hingsten är anmäld barfota runt om för första gången hos Joakim Lövgren.
– Jo men det är den tiden nu och det går fort. Det kommer att bli en snabb sluttid här. Det är en väldigt fin travare så det finns ingen anledning att och komma ut och lämna handikapp till motståndarna utan han tävlar på full balans nu, säger Jägersrotränaren.

”Visade senast att han är tuff”
Under Amour
 (V75-4) kommer från vinst i Kalmar då han var i tredjespår mest hela loppet.
– Den insatsen visar vilket fint löphuvud han har. Vi var nere och vilade i andraspår 500 meter på slutvarvet, men det säger också en del om motståndet när du kan vinna trots en sådan prestation. Nu ska han gå ut och möta ett riktigt gäng här. Jag tycker ändå att det är en rätt så rolig uppgift för han. Jag vet inte exakt hur bra häst det är, han är relativt ny i min träning och visade senast att han är tuff. Jag ser fram emot loppet och det ska bli kul att prova och sen om vi orkar hålla undan för tilläggshästarna, det får vi se.
Staro Leonardo (V75-5) vann senast i comebacken och genrepet.
– Det blev precis som jag hade hoppats på när jag anmälde ut honom, jag ville ha ett lopp inför det här, silverdivisionen i morgon. Jag kunde köra på väntan, skicka iväg han sista biten och utan att han behövde blotta strupen så tog han segern och en urblåsare, så jag var jättenöjd.
– Han har alltid varit en fin häst men bra löphuvud, en riktig tävlingshäst är det. Jag tycker jag har han på samma nivå som tidigare. Jag var inte så där jätteoptimistisk när jag såg startlistan först, men sen när jag tittade på den ett par gånger tänkte jag att, det är inte omöjligt det här.

”Vi får alltid stryk av Cyber Lane”
Racing Mange
 (V75-7) ser ut att bli andrahandsfavorit i det första uttagningsloppet till Paralympiatravet. Joakim Lövgrens stjärna, som tjänat över fem miljoner kronor, vann direkt i årsdebuten senast.
– Jag fick ett kvitto att känslan från träningen stämde. Att han var löpsugen och stark, han var genomtränad och han tyckte det var väldigt kul att tävla igen och det var precis det som jag var ute efter. Jag har alltid upplevt han som lättränad, han är inte någon tung häst. Det har varit relativt lätt att styra hans form. Det är ingenting som jag är bekymrad över nu. Han var bra i årsdebuten och allt tyder på att han är bättre i morgon.
Håller ni ut favoriten Cyber Lane?
– Det finns ingen garanti för det, men det är en taktik att vi ska göra det. Vi får alltid stryk av Cyber Lane men det var nog länge sen jag hade vittring att den här gången kan det gå. Cyber Lane har alltid varit en bättre häst än Mange under tiden de har mötts som fyraåringar som femåringar, jag har fått stryk av honom många gånger. Men jag tycker samtidigt att Mange har hela tiden petat in en liten växel till och så bra som han är nu, i fjol och i år, har han inte varit tidigare så det vore dumt om vi gav upp förhand tycker jag.
Om du ska nämna en av dina hästar, bästa chansen?
– Jag vill vända på det och säga att det finns ingen häst i morgon jag kör ut med som jag inte tror jag kan vinna med.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 med Tipsaren/Spelguiden AB
Nästa artikelFem tippar V75 till Bergsåker 17 april 2021

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.