Inför V75 – Lucifer Lane är ingen underdog längre

129

Inför V75 - Lucifer Lane är ingen underdog längre

Fem raka segrar hann det bli innan femteplatsen i Kungapokalen.
Lucifer Lane är ingen underdog längre.
Spelarna har fått upp ögonen för Örebrohästen som blir stor favorit i fyraåringsloppet Ina Scots Ära på lördag.

Historien om familjehästen som är med och hugger mot storfräsarna har gått hem brett bland travpubliken. I takt med att segrarna strömmat in har Örebrohästen även blivit ett populärt spelobjekt.
Förra året var Lucifer Lane inte så betrodd då han vann ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla och senare under hösten Breeders’ Crown i Eskilstuna.
Efter fem raka segrar varav två har tagits i år blev det en femteplats senast i Kungapokalen. En förlust bakom Daniel Redéns nye stjärna Perfect Spirit var inget att skämmas över.
Tränaren Thomas L Nilsson har ändå några små invändningar.
– Lucifer var seg från början och hamnade långt bak och förlorade nog någon placering på det. Men han gick bra till slut så vi är jättenöjda ändå, säger tränaren från Örebro vars son Johan A Nilsson kör och sambon Christine Larsson både äger och har fött upp Lucifer Lane.

Rädd om guldklimpen
Thomas L Nilsson är en vanlig småtränare i Sverige. Det har funnits några klart dugliga hästar i stallet under åren. Men ingen närmelsevis så bra som den senaste.
– Jag brukar säga att det tagit 40 år att få fram den här hästen, så då får man vara lite försiktig. Vi vill i alla fall tävla i några år med honom, säger han.

Favoriten som jagas på lördag
Mantorptravets fyraåringslopp Ina Scots Ära (V75-6) på lördag såg ut som en öppen historia vid en första anblick. När spelet kom igång har Lucifer Lane blivit en klar eller rent av stor favorit i loppet.
– Han möter bra hästar och är bra själv också. Visst tror vi att han ska vara med och kriga om segern, bara han är som han varit, säger Nilsson diplomatiskt.
Sonen Johans taktik som kusk lägger han sig inte i säger han. Lucifer Lane är startsnabb och har fått ett bra spår och går mycket bra i frontpositionen.
Senast på Åby kunde han emellertid inte vara med alls i starten vilket förbryllar de som känner hästen.
– Lucifer ville inte riktigt kliva iväg från start som han gjort tidigare. Han hade lite problem med en tand visade det sig efteråt, om det nu var orsaken? Han avslutade väldigt bra i alla fall och har känts okej efter loppet också.
Ett materialfel gjorde att man fick skjuta på starten av Kungapokalen i några minuter. Thomas L Nilsson tror att den detaljen kan ha spelat in.
– Hästen är lite halvloj och bekväm så det var inget positivt för honom. Nu hann han skritta och lufsa av sig så han blev nästan lite slö bakom bilen. Det som krånglade till det lite grand också var att Calle Crown galopperade, den hästen brukar annars alltid öppna bra.
Calle Crown är med från ett spår sex i Ina Scots Ära och kan kanske utmana om täten mot Lucifer Lane och agera sparringpartner nu i stället?
– Det kan bli så. Calle Crown är en riktigt bra häst. Hoppas att Lucifer kommer att öppna bättre nu. Johan kommer naturligtvis att köra från början men var han hamnar sedan får kusken avgöra. Jag hoppas så klart att vår häst är med och gör upp om segern.
Fundera du på några ändringar i utrustningsväg?
– Några skygglappar blir det inte tal om…då blir han lite väl ivrig och det tänker vi vänta med lite grand. Barfota fram som senast. Vi väntar med allt sånt där, för som jag sa så tog det 40 år att få honom och då vill vi inte ha bråttom, säger Thomas L Nilsson.
Finns det planer efter lördagens lopp?
– Vi sneglar lite på Breeders’Crown under midsommardagen i Rättvik. Sedan förstås hoppas vi att han är bra till derbykvalen i augusti. Sprintermästaren tror jag vi hoppar där det kan bli två lopp samma dag

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 – Inte långt till jobbet på Lördag
Nästa artikelV75 System till Mantorp 2 juni 2018

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.