Inför V75: Ludde om Guld

268

luddeguld

Hallå där…Lutfi Kolgjini som har en av huvudrollerna i V75 med dubbeljackpoten på hemmabanan Jägersro. Senaste nytt om stjärnan Raja Mirchi som gör en liten comeback i gulddivisionen (V75-3)?
– Jag var supernöjd med hästen i onsdagsjobbet. Men han var jäkligt laddad och det blir ett lugnt upplägg i loppet.
Vi vet att ni har planer på en vinter i Frankrike med hästen om det nu vill sig efter den långa träningsperioden.
– Ja, nu är processen i gång. Nu börjar han springa. Men jag tänker inte köra något från start utan bara försöka lägga ner honom i banan och köra till slut.

 

 
Lurigt. Vad säger du till spelarna om Raja Mirchi som i grunden är fältets klart bästa häst?
– Behandla honom med försiktighet. Han kan mycket väl vinna med 20 meter men det kan gå åt andra hållet också då jag inte riktigt vet var jag har hästen just nu. Jag har gett honom en massa tung träning inför vintern och inte velat elda upp honom för mycket eftersom vi fick problem med honom då han bara förstod ”gasa” men inte ”bromsa” i Elitloppsfinalen och Sundsvall Open Trot. Han går med skor runt om också.
I finalen av Uppfödningslöpningen (V75-5) har du två hästar till start. Sitter du bakom den bättre av de två tycker du?
– Jag sitter absolut bakom den bättre av våra två, Onceforall Face. Det är klart att jag tror på honom, jag tror till och med på toppchans med Onceforall Face. Jag har en stark häst och sköter han sig vet jag att han tar mig till mål. Eileen Boko är huvudet kortare men är å andra sidan en väldigt skötsam märr som alltid gör sitt jobb. Dessutom kommer hon att utrustas med rycktussar den här gången.
Vilken av konkurrenterna har du mest respekt för i 600 000-kronorsloppet?
– Per Lennartssons Orion Tilly tyckte jag gjorde ett topplopp senast efter en våldsam öppning. Roger Malmqvist har också en riktigt bra märr i Soonerorlater.
Du har sammanlagt nio hästar på V75, övervägande fina chanser. Senaste nytt?
Magical Face (V75-4) trodde jag inte på i början av veckan men jag har ändrat mig efter ett mycket fint jobb här i tisdags. Samma gäller Replay Kronos (V75-7) som känns fin och efter strykningar har fått helt andra förutsättningar i sitt lopp. Alla mina hästar ska nog räknas. En sån som Olympic Kronos (V75-1) har exempelvis ett bakspår vilket ju är ett minus, men alla som sett honom på slutet vet hur bra han är.

Fotnot: Jägersro bjuder på dubbeljackpot på V75 med totalt 90 miljoner att spela om.

Mikael Wikner