Inför V75: Lutfi Kolgjinis chanser

239

lutfi_kolgjini_v75

Vi börjar med 1 Armando Kievitshof (V75-1) som imponerade från spets i Norge senast.
– Ja, äntligen, jag tycker verkligen att han hade samlat ihop till den segern. Dessutom var det en riktigt bra kuskprestation av Adrian som körde resolut.
Han gick med din Spydervagn då, var det första gången?
– Jag vet faktiskt inte om han haft den förut. Adrian frågade om han fick sätta på den och jag sa okej. Egentligen är jag inte så imponerad av den vagnen och tycker att det är något smågrabbarna får hålla på med, men visst kan jag köpa att kan ha positiv effekt på vissa hästar.
Så nu blir det den vanliga sulkyn när du kör?
– Nej, hästen känns så stabil och fin för dagen att jag kan tänka mig att göra ett undantag och kravla mig upp i den. Jag har kört i den ett par gånger och faktiskt vunnit. Dessutom fick vi ju innerspår där han trivs bäst så då är det väl bara att gasa.
Tror du att han håller ledningen?
– Ja, det måste jag tro och då kör jag givetvis där. Sedan vet jag att motståndet är tufft så jag kan inte lova seger. Hästen blir smidigare på sommaren när det är varmt och enligt Adrian har han varit minst lika fin i jobben inför det här.
5 Sahara Fairytale (V75-5) gjorde ett väldigt bra lopp senast, också det med jänkarvagn och första gången utan skor.
– Ja, det var en rejäl insats och allt har varit normalt i jobben efteråt. Däremot ser det tufft ut med spår utanför värsta konkurrenten 4 Estrella Dorada. Hade jag trott på chans att nå spets så hade jag varit riktigt optimistisk, men det blir nog svårt att komma dit.
Är det läge att gå ner i rygg ledaren om det blir lucka där?
– Nej, sådana lopp är ingenting för mig. Då söker jag hellre en position i andraspår.
Kör du henne i jänkarvagn också?
– Det har jag inte tänkt på ännu. Det är en häst som springer väldigt rakt och inte kränger alls, den typen som passar med sådan vagn. Så, okej, det får väl bli så, du har övertygat mig. Dessutom blir det barfota runt om igen, precis som Armando och vi ändrar inget i huvudlaget heller.
Vem tror du mest på?
– Det är svårt att säga. De kan vinna bägge två, men ingen har väl superchans. Det finns i alla fall inget som säger att formen ska vara sämre på någon av dem jämfört med senast, snarare tvärtom. Det gäller bara att jag får samma fart på dem som Adrian. Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTrioknall på Axevalla
Nästa artikelEtt skönt lir på formstallet nr 1 !

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.