Inför V75: ”Man ska ha med hästen på kupongen”

65

Inför V75: ”Man ska ha med hästen på kupongen”

Flugfiske, ett framtida derbyhopp och framför allt högkapable Bo C. som är tillbaka på V75®.
Örebrotränaren Bo E Nilsson bjuder på spännande samtal i veckans avsnitt av podden V75® – lördag hela veckan.

Forne derbyfinalisten Bo C. (V75-1) är tillbaka i Sverige efter en framgångsrik sejour i Frankrike. På lördag går han ut i V75 på Färjestad och hans tränare Bo E Nilsson låter minst sagt nöjd med sin häst.
– Jag tror att han är i samma skick som när han gick ner till Bazire och vann på 1.11,3 i första starten på Vincennes, säger Bo E Nilsson i V75 – lördag hela veckan.
I podden, som finns på ATG.se, berättar den öppenhjärtige 68-åringen om sitt nya derbyhopp Mr Boenasera och om flugfisket som ska ta vid när travtränarkarriären rundas av. Men framför allt behandlas sjuårige hingsten Bo C. som till helgen ska göra sin första start på tio månader. Han har visat hög kapacitet under hela sin karriär och under fjolåret vann han tre av sex starter i Frankrike för topptränaren Jean-Michel Bazire, innan det tog stopp i november.
– Han kom hem på grund av att han fick en ligamentskada i vänster framben. Han hade varit lite tjock i det där benet men efter resan hem så var han ganska schysst, men då fick han transportsjukan till råga på allt, berättar Bo E Nilsson.
Hästen fick medicineras och stå på box i en vecka. Något som hans tränare så här i efterhand tror var positivt även för det skadade benet.
– Om man kan säga tur i oturen så kanske det var tur med transportsjukan. För när han kom hem var han väldigt fin i benet.

”Kommer dra iväg”
Med en kortare paus under sommaren på grund av att Bo E Nilsson själv fick ta det lugnt efter en operation har Bo C. nu tränat på sedan februari. Och det är en löpsugen häst som ska ut i Unionstravet i Karlstad.
– Jag tror att han kommer dra iväg mer än Kim (Eriksson) vill. Bazire körde med öppet huvudlag men jag har alltid kört med stängt här hemma för att han ska hålla sig fokuserad. Jag har inte bestämt mig riktigt än hur fasiken jag ska göra med huvudlaget men troligen blir det stängt och han kommer pipa iväg.
Bo E Nilsson är osäker på hur hans häst kommer klara mjölksyran efter sitt långa tävlingsuppehåll men hans budskap till dem som tänker prova lyckan på V75 är solklart.
– Man ska ha med hästen på kupongen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.