Inför V75: Redén till Karlstad med het trio

111

Inför V75®: Redén till Karlstad med het trio

Som så många gånger förr spelar Daniel Redén en ledande roll i lördagens V75®.
Solvallatränaren åker till Färjestadstravet med tre hästar som samtliga är segeraktuella.

I gulddivisionen är det den flyfotade amerikanen Missle Hill (V75-3) som representerar stallets färger. I år har han inte rosat marknaden på samma sätt som i fjol, då han sprang in 2,7 miljoner kronor och bland annat vann Jubileumspokalen, men nu är han på gång enligt sin tränare.
– Han gjorde ett bra lopp senast. Det var tryck i honom och jag tycker att det var en uppryckning. Han har haft lite av ett mellanår den här säsongen, men jag tycker ändå att han börjar kännas bättre, säger Daniel Redén till stallzet.se.
Sexåringen gör sin första start sedan 7 augusti då han spurtade starkt som tvåa i Sommartravets final.
– Det har gått sex veckor mellan starterna eftersom han inte kom med i ett lopp som jag hade anmält till och därefter har det inte funnits några passande lopp för honom. Han känns dock bra i träningen så jag har ingenting att klaga på.
Missle Hill har spår fyra bakom startbilen och är anmäld med amerikansk sulky.
– Men eventuellt kör vi med vanlig vagn igen. Jag tyckte att han fungerade bra med vanlig vagn senast och eftersom den här säsongen har blivit lite ryckig för honom planerar jag att prova honom i Frankrike under vintern. Norskt huvudlag och barfota runt om igen.

Imponerade senast
Häst nummer två från stall Redén att äntra banan är Bugatti Miles (V75-5). Och han kommer av allt att döma bli omgångens största favorit efter en imponerande insats i senaste starten. Från femte par utvändigt rundade han till seger under slutrundan.
– Han gjorde ett jäkligt bra lopp senast. Han hade inte fått något lopp i kroppen på länge inför den starten, varför han borde ha gått framåt.
Att Bugatti Miles hamnade långt ner i kön förra gången berodde delvis på att Daniel Redén gett kusken instruktioner att ta en försiktig start. Den här gången kan hingsten hamna bättre till.
– Hästen kan öppna betydligt bättre än han gjorde senast och från spår två kommer han få en bra position, utan att behöva laddas allt för mycket.

”Gått framåt rejält”
När miljonerna slutligen ska fördelas bland V75®-spelarna är det Deal Done Zets (V75-7) tur att ta steget ut i rampljuset. Även han bör ha gått framåt med senaste loppet innanför västen.
– Han gjorde ett bra lopp senast efter en kort startgalopp som inte blev noterad i resultatraden. Han tappade väl tio meter på galoppen och fick sedan ett tungt lopp. I comebacken gången innan fick Örjan (Kihlström) ryggskott och tvingades avbryta loppet, så hästen hade inte fått något riktigt lopp i kroppen på länge inför senast. Han är en stor och tung häst med lite speciell aktion, varför jag tror att han har gått framåt rejält med det förra loppet i kroppen.
– I träningen känns allting bra och distansen har han inga problem med. Jag har fått känslan av att han passar bättre med vanlig vagn så vi låter den sitta på igen. Hästen är lite sömning av sig och med vanlig vagn kommer kusken närmare och får bättre kontakt med hästen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.