Inför V75 (måndag): Julklapp från Nederländerna

153

Inför V75 (måndag): Julklapp från Nederländerna

En pratglad holländare med ett nyförvärv från hemlandet.
Hans Crebas och Inez Alki åker till uppesittarkvällen på Mantorp i angeläget ärende.
– Jag fick hästen för att ha roligt i vinter och nu ska vi fixa en fin julklapp.

 Två mersmakande andrapris på två starter i nya hemlandet.
Kvällen före julafton hoppas Hans Crebas få spräcka segernollan med sitt ”vinterprojekt” Inez Alki.
– Hugo Langeweg Jr (en av Nederländernas ledande tränare) ringde mig och sa att jag skulle få en bra häst. Uppgiften var att köra in 30 000 med henne under vintern. Jag frågade om han menade kronor, men det var euro, berättar Hans Crebas som kört in 32 500 kronor på de två första starterna, men har hopp om betydligt mer på Mantorp där vinnaren av V75-6 belönas med 100 000 kronor.
– Det är segerchecken vi är ute efter. Jag förstår om hon blir favorit här, hästen är bra, säger Crebas som inte förväntar sig att få behålla det snart femåriga stoet speciellt länge.
– Tanken är att hon ska vara här några månader och förhoppningsvis tjäna så mycket pengar att hon kan komma med i lopp i Frankrike. Det är där ”Junior” vill tävla med henne framöver. Han tycker att hon har potential att vandra långt upp i klasserna och jag säger inte emot, det är en väldigt fin häst.

”Iordningställd för det här loppet”
Vad gäller måndagens lopp så är även taktiken glasklar.
– Jag kommer att vara offensiv från start. Hon öppnade snabbt ur volten på Åby, den gången släppte jag, men nu kommer jag att köra i spets. Hästen är iordningställd för det här loppet och vi siktar på att leda hela vägen. Dessutom kommer jag att lätta henne från järnskor med brodd bak till aluminium, säger Hans Crebas och avslutar:
– Det var länge sedan jag var favorit på V75 och det är riktigt kul. Nu ska jag göra allt för att fixa den här julklappen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.