Inför V75: Med dubbla finalchanser

111

Inför V75: Med dubbla finalchanser

Mika Forss har en mycket spännande lördag framför sig på Solvalla.
Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks står på programmet och han kör i båda loppen.
– Det är stort! säger toppkusken.

För ett par år sedan valde Mika Forss att satsa på Sverige och den satsningen har burit frukt. I fjol körde finländaren in 10,7 miljoner kronor och de siffrorna kommer han slå i år. Kanske redan under storloppslördagen på Solvalla. Det är dags för treåringarnas viktigaste lopp för året och Mika Forss kör i båda finalerna. Mest tror han på Timo Nurmos-tränade Lara Boko (V75-4) i Svenskt Travoaks. I uttagningsloppet körde han henne till seger från ledningen på dagens snabbaste segertid – 1.12,4 över 2 140 meter med bilstart.
– Hon var riktigt fin och vann med krafter kvar. Hon är lite speciell när man kör upp bakom bilen och de första 100 meterna, men sedan är hon stabil och som hon visade senast har hon jättefin form. Hon är tuff! säger Mika Forss.
Motståndet är förstås knivskarpt, inte minst obesegrade stallkamraten Senorita Tokio blir en hårt nöt att knäcka, men Mika Forss tror på sin häst.
– Om hon får en rättvis resa tror jag att hon har segerchans. Det ska bli spännande och jag ser fram emot att köra henne.

Ny bekantskap i kriteriet
I Svenskt Travkriterium får Mika Forss chansen bakom Jörgen Westholms Ninepoints Lasse (V75-6). Han levererade en rykande segerspurt i sitt uttagningslopp och räknas som en outsider i finalen.
– Jag har inte kört honom tidigare men han avslutade fint i försöket och har ett helt okej spår. Jag träffade Jörgen i onsdags och han var väldigt nöjd och sa att hästen känns riktigt fin hemma. Vi provar!

”Riktigt fin form”
Mika Forss kör ytterligare två hästar inom ramen för V75 och de får båda sorteras in i kategorin skrällbud.
– Greta Sisu (V75-3) har riktigt fin form och har mött tuffa motståndare nästan varje gång och avslutat bra. Hon behöver lite hjälp med resan men jag tror att hon är en outsider.
– Double Formula (V75-5) möter tuffa motståndare men jag pratade med ägaren och nu är det äntligen dags för barfota. Det tror jag hjälper mycket. Men det är som sagt hårt emot.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelStrikt tränaransvar för Redén – men igen påföljd
Nästa artikelSpelguiden/Tipsaren inför V75 Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.