Inför V75: Mika Forss kör flera formstarka hästar

89

Inför V75: Mika Forss kör flera formstarka hästar

Mika Forss kör flera formstarka hästar i lördagens STL-finaler på Solvalla och är inte främmande för att han kan fälla omgångens största favorit.
– Jag tror mycket på Power Blaster, säger den finske toppkusken.

Demon Ima blir en flitigt anlitad V75-spik när årets första finaler i Svenska Travligan, STL, avgörs på huvudstadsbanan. Och inte undra på det. Hästen har imponerat och ståtar med fyra raka segrar. Men det saknas inte motstånd och den kanske värsta utmanaren är Power Blaster (V75-2). Även han har imponerat och kommer närmast från överlägsen seger från ledningen.
– Han var precis så bra som vi hade förväntat oss senast. Han har tränat jättefint i ett par månader och det är roligt att han nu får utdelning på banan, säger Mika Forss om den Roni Paldan-tränade fyraåringen.
Precis som senast startar ekipaget från spår fem bakom bilen men någon taktik avslöjar inte Mika Forss.
– Det är svårt att säga hur det blir kört men jag tror mycket på hästen och han kan öppna skapligt. Jag vet inte om han kan vara med i spetsstriden men hästen känns fin och jag tror att han klarar alla positioner, till och med utvändigt om ledaren.

Jättekapabel men strulig
I loppet därpå svingar sig Mika Forss upp bakom ännu ett segerbud i form av Tomas Malmqvists M.T.Oscar (V75-3). Han såg ut att gå mot seger när han senast galopperade 200 meter från mål med Ken Ecce i sulkyn. Gången innan spurtade han till seger för Mika Forss.
– M.T.Oscar är jättekapabel. Det är några frågetecken med honom varje gång men om han sköter sig kan han absolut vinna.

Uppåtgående formkurva
Hårdingen Religious (V75-5), tränad av Nina Pettersson-Perklén, tycks också ha hittat formen. Senast höll hästen starkt som trea efter ett tungt lopp utvändigt om ledaren. Men han kan ännu bättre enligt sin kusk.
– Inför senast tänkte vi att han behöver några lopp för att hitta formen men han gick helt okej. Prestationen var inte den bästa han kan göra men nu har han två starter i kroppen och det är spännande. Han är inte helt borta.
Den enda i sin V75-kvartett som Mika Forss inte tillmäter någon direkt segerchans är Religious stallkamrat Target Kronos (V75-6), trots att även han har formen i zenit.
– Han var fin senast och känslan var att han hade utmanat Disco Volante med tidigare lucka. Men nu är startspåret för dåligt. Vi hoppas på en fin resa och pengar.
Hetaste chansen?
– Om M.T.Oscar sköter sig är han bästa chansen men jag tror mycket på Power Blaster också.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Tips inför finalerna
Nästa artikelJanne Jackpot inför V75 Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.