Inför V75: Miljonregn från vinnarhålet?

205

nor

Pass upp för Peter G Norman i lördagens V75-omgång.
Han kör två startsnabba hästar och planen med båda är att ta ledningen och sedan släppa.
Går planen i lås och luckorna kommer på upploppet kan det bli miljonregn över V75-spelarna.
Först ut i Normans duo är hästen med det käcka namnet Lilljeppe (V75-1). Han stack senast till ledningen från spår fem bakom startbilen i Lärlingseliten under elitloppshelgen men vid upploppets början galopperade han plötsligt.
– Han trampade snett, tappade travet på ett steg och galopperade. Det var synd för han hade mycket krafter kvar och det var nog segern som rök, säger Norman.
Den här gången går Lilljeppe ut från spår fyra bakom startbilens vingar och taktiken är klar.
– Han har inte startat på ett tag och då vill jag köra lite försiktigt med honom. Men vi provar från start i alla fall i och med att han är snabb och sedan vill jag släppa till någon bra. Kanske holländaren (Your Love Lois).

”Hon kan klå dem”
Lilljeppe har tidigare visat att han duger bra i V75. Näst senast slutade han tvåa från spår nio i bronsdivisionen. Normans andra V75-häst har också visat att hon duger, i alla sammanhang. Hästen i fråga är Dileva Käll (V75-3) som i fjol vann Sto-SM och i år var med i Elitloppet. Hon startade senast på midsommardagen och från ledarens rygg skar hon då mållinjen som trea i en snabb avslutning.
– Hon var bra. Det vart ett konstigt lopp där det gick väldigt sakta till 300, 400 meter kvar och när luckan kom gick det extremt fort. Det var svårt att plocka in något men hon kämpade på bra hela vägen och var inte trött i mål utan det gick inte att springa fortare. Jag tror att hon har gått framåt rejält med det loppet.
Den här gången startar Dileva Käll i gulddivisionen och motståndet är stenhårt. Med i startlistan är bland andra elitloppsvinnaren Iceland och sagohästen Sanity. Men Normans toppsto matchar de flesta i sina ljusa stunder och från spår fem är taktiken given även här.
– Förutsättningarna är väldigt spännande och jag hoppas att vi kan komma till ledningen. Det är plan a i alla fall. Att komma till ledningen och få rygg på en sådan som Iceland över 2 140 meter vore det optimala. Med ett sånt lopp är det inte omöjligt att hon kan klå dem.
Positionen i rygg på ledaren kallas ”vinnarhålet” på travspråk. Kanske kan Peter G Norman demonstrera varför den har fått den benämningen, samtidigt som han ordnar miljonregn över V75-spelarna.

Ola Johansson

Åsa Elmroth

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.