Inför V75: Miljöombyte kan ge första segern i travets elitserie

93

Inför V75®: Miljöombyte kan ge första segern i travets elitserie

868,6 kilometer. Så långt är det mellan Halmstad och Östersund – en flytt som 27-åriga Jennifer L Oscarsson nyligen gjort.
På lördag ska hon ut i hetluften när V75® avgörs i Gävle.
– Jag tror att Madonna Morique kan springa en 15-tid där framme och då blir det kanske inte helt enkelt för tilläggshästarna, berättar Jennifer.

Vi får tag i Jennifer L Oscarsson under sen måndagseftermiddag och då har hon precis varit ute och tränat sin ögonsten Brasil Boko.
– Han ska starta på fredag på Umåker och allt kändes bra så det ska bli spännande, berättar 27-åringen.
En stor förändring är det att flytta drygt 86 mil norrut från västkusten och det var precis vad Jennifer var ute efter.
– Jag var lite less på det jag höll på med och kände att jag behövde göra något nytt. Det har jag inte ångrat en sekund sedan flyttlasset gick för någon månad sedan.
– Jag trivs bara bättre och bättre för varje dag och planen nu är definitivt att stanna här uppe i norr, konstaterar västkusttjejen.
I en hästskötares vardag är det inte bara plusgrader på termometern som räknas och Jennifer har en positiv vinkel på att numera titulera sig norrlänning.
– Förhoppningsvis slipper vi regn och lera här uppe under vinterhalvåret för att istället kunna träna hästarna i snön. För min del får det gärna bli en väldigt vit vinter, konstaterar Oscarsson.

”Inte alls lika spänstig med skor”
Jennifer har tidigare arbetat för tränare som Veijo Heiskanen samt Magnus Dahlén, men nu är det stjärnskottet på tränarhimlen Oscar Berglund som gäller som arbetsgivare.
– Oscar har varit på och frågat mig några gånger tidigare om jag vill jobba för honom, men han trodde väl kanske aldrig att jag skulle nappa… Nu känns det dock sjukt bra att vara på plats, berättar Jennifer.
På lördag är det dock inte åt Berglund hon ska ratta på V75® utan istället är det nära vännen Amanda Löfqwist som står för träningen av hennes styrning Madonna Morique.
– Kurvan för hästen har pekat åt helt rätt håll i varje start jag kört på sistone bortsett från senast då hon svek lite. Banan passade dock inte alls henne den dagen vilket omöjliggjorde barfotakörning och istället fick vi slå på henne skor runt om. Det är hennes träningsbalans och hon kändes inte lika spänstig med skor på. Denna gång blir det dock barfota runt om igen bara bana tillåter, berättar Jennifer.

”Försvårar för miljonärerna”
Många förknippar säkerligen främst Jennifer L Oscarsson och hennes gula dress med monté, men för egen del tycker hon att både sulkylopp och monté är lika roligt.
– Jag vet egentligen inte varför det främst blivit monté, men jag är sugen på att tävla och vill köra samt rida så mycket som möjligt i den mån det är möjligt att kombinera med arbetet hos Oscar.
– På lördag blir det dessutom lite extra då jag faktiskt bara kört tre-fyra gånger på V75 med en tredjeplats som främsta resultat.
I och med detta är det givetvis omöjligt att inte undra huruvida Jennifer tror om hon kan ta första segern i travets elitserie på lördag.
– Det är klart att det är att sticka ut hakan lite att tro på seger, men detta är en liten käck häst som jag tror springer en 15-tid där framme.
– Det som oroar lite är voltstart. Jag sa till Amanda att det känns som att Madonna Morqiue ska kunna öppna snabbt ur volten, men då bara skakade hon på huvudet. Spår två är därmed inte optimalt med tanke på att hon kan vara lite ”brötig”.
– Positivt för oss är i alla fall att det är många på 20 meters tillägg vilket försvårar för miljonärerna på dubbla tillägg, funderar Jennifer.
Oavsett hur det går på lördag lär alla vi som följer travet i norr få stifta ytterligare bekantskap med Jennifer framöver.
– Jag vill rida och köra som mycket som möjligt, avslutar Oscarsson.
En seger på lördag skulle givetvis vara bra reklam inför en förhoppningsvis snöfylld vinter på nya hemmabanan Östersund.

Föregående artikelDjuse petad bakom Aetos Kronos i Europaderbyt
Nästa artikelInför V75: Mr 100 Procent

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.