Inför V75: Mot ledningen i Olympiatravet

210

imageledningen

På lördag är Noras Bean tillbaka i hetluften.
Och förutsättningarna kunde inte ha varit bättre.
Från spår två bakom startbilen ligger vägen mot Olympiatravets final öppen.
– Tar han ledningen kommer vi att köra där, säger hästens tränare Ulf Stenströmer.

När starbilen släpper iväg hästarna i Olympiatravets tredje och sista delfinal på lördag inleder Noras Bean en ny säsong i storloppscirkusen. En cirkus i vilken han kan komma att bli en av de stora attraktionerna.
– Jag har feeling för att han kan få sin bästa säsong sedan fyraårssäsongen, säger Ulf Stenströmer.

Tuffare träning
Som fyraåring sprang Noras Bean in över tre miljoner kronor och vann bland annat det italienska storloppet Gran Premio Continentale. Det har han följt upp med två säsonger som inbringat 1,4 respektive 1,7 miljoner. Sitt senaste framträdande gjorde han i kraftprovet Prix d´Amerique i januari. Sedan dess har han laddats för vad som komma skall.
– Han fick ta det lugnt i ett par veckor efter Frankrike men han går inte att ställa av helt för då exploderar han. Så han fick gå långturer under sadel ett par gånger i veckan. Efter det har vi tränat på hela tiden. Han har fått träna lite tuffare än tidigare och vid några tillfällen har han gått ett par intervaller mer än han någonsin gjort förut. Det har han fixat bra och jag hoppas att det ska slå väl ut.
Det enda lilla bakslaget under vintertärningen kom i förra veckan då Stenströmer ställde in ett banjobb på grund av att Noras Bean hade slem i halsen.
– Men det var ytterst lite och vi satte in medicin direkt. Han visade inte några som helst symptom, inget hostande, ingen feber, inget snor, men det kunde ju ha blivit värre så jag ville inte köra banjobb med honom. Han tappade bara det jobbet och ska in på banan i morgon (läs tisdag) istället.
Hur bedömer du hans form?
– Det är svårt att säga men normalt sett är han riktigt bra när han kommer ut efter uppehåll. Det visade han ju till exempel när han vann på en 11-tid på nyårsafton.

Jublade efter lottningen
Det är Borlänge-banan Romme som arrangerar lördagens V75-omgång. Delfinalen i Olympiatravet är russinet i kakan och efter att startspåren lottats jublade Stenströmer. Noras Bean drog nummer två samtidigt som värste konkurrenten, SM-vinnaren Yarrah Boko, fick bakspår.
– Vi har verkligen ett kanonläge. Han är ju startsnabb och jag tycker att han har växt en del mentalt, så jag är sugen på att testa i ledningen med honom. Han är absolut inte beroende av ledningen utan har snarare varit bättre bakifrån tidigare, men jag tycker som sagt att han har växt och när den enda som vi skulle kunna tänka oss att släppa till har bakspår måste vi prova i ledningen om vi kommer dit.
Fem platser i Olympiatravets final är redan fyllda. Framåt halv fyra på lördag eftermiddag vet vi om Noras Bean sällar sig till det sällskapet.

Klara för final i Olympiatravet:
Brioni (fjolårsvinnare)
Clear Sign
Eliott Hall
Jasper Lane
Quarcio du Chene
(Ettan och tvåan i lördagens delfinal samt vinnaren av Sista Chansen på Solvalla 14 april går också till final. Resterande platser fylls av inbjudna hästar)

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.