Inför V75 Multijackpot: Elfte raka starten på V75

179

Inför V75 Multijackpot: Elfte raka starten på V75

På påskdagen gör han elfte raka starten på V75.
Gävlehästen Jordan Lee G.L. är startsnabb och nu kan det bli seger igen i travets elitserie.
– Det är en jäkligt nyttig häst som krigar bra från ledningen, säger Mattias Hansson som har hand om sexåringen.

I mitten av december i fjol debuterade sexårige valacken Jordan Lee G.L. i V75 med en tredjeplats i ett klass I-försök hemma i Gävle.
Tio starter i svit har det blivit sedan dess och hela åtta på den här sidan nyåret. En V75-satning som bara i år inbringat ett par hundra tusen kronor.
Fina pengar för 27-årige Mattias Hansson och hästens ägare Martin Lenell med stallnamnet Åbron 35.
Hansson är lärling hos Gävleproffset Håkan Wallberg och är anställd av Åbron 35 för att ta hand om deras hästar.
Hudiksvallsfödde Mattias Hansson flyttade till Gävle som 16-åring för att spela hockey men hästarna tog över. Han koncentrerar sig på träningsbiten och kör bara lopp då och då.
Det är med Jordan Lee G.L. han vunnit sin ojämförligt största seger.
– Vi vann ett lärlingslopp på Axevalla V75 i februari och det är klart att man får lite blodad tand att köra efter en sån grej. Jordan har många kvaliter faktiskt och bli det bara lite lagom kört och inget jättetok tycker jag att han kan vinna på söndag faktiskt, säger Mattias Hansson, om hästen som den här gången får Ulf Eriksson i sulkyn.

Bäst i spets – numera
Hansson vann V75 med Jordan Lee G.L. efter ledning hela vägen. Efter loppet ändrade han uppfattning om sexåringen, från att ha tyckt att den var bäst i ryggar till att hästen gör sina allra bästa lopp i spets.
Gävletravaren är fortfarande kvar i klass I. I Rommes V75-6 drog sexåringen innerspåret bakom bilen tillsammans med kusken Ulf Eriksson.
– Jag kommer att säga åt Ulf att ladda från start – spets tar han ju. Så snabb är han. Sedan får vi se då…man vet inte vad en sådan som Robert Bergh tänker (Aramis Amok) men blir det bara en normal öppning tycker jag att han borde kunna räcka. Han krigar bra från ledningen tycker jag, säger Mattias Hansson.

54 miljoner i potten
V75-omgången på påskdagen är den sista av fyra dagar på raken i påsk med spelet. I V75 Spring Race har ATG samlat jackpotpengar till den avslutande finalen på Romme. Det handlar om en multijackpot där en ensam vinnare med sju rätt är garanterad minst 54 miljoner kronor i utdelning.
En pengasamlare är han, Jordan Lee G.L., men i kraft av innerspåret en outsider att se upp med och ett streck på V75 denhär gången, menar Mattias Hansson.
– Näst senast hamnade han i dödens och där ska han absolut inte vara. Senast var det ett tufft klass I-försök och att gå ute i spåren är inte hans grej heller. Det är klart att det kommer ett formtapp snart när han varit så fin så länge, men jag tror inte att vi är där än i alla fall.
– Han är fortsatt otroligt fin och spänstig. Så det känns inte som att formen är i vikande. Det har varit lite småstrul med honom men nu känns det som att vi är på rätt väg och att han utvecklas hela tiden.

”Där vinner han fan”
Gävlehästen är ingen hjälte då det bjuds tuffa löpningar. Med lopp i ryggar eller ledningen kommer inspirationen.
– När Ove A körde honom i Gävle före jul fick han ett invändigt fint lopp och blev sittande kvar bakom en så pass bra häst som Titan Brodde. Där vinner han fan om han får lucka! Det säger en del om vad han kan, säger Mattias Hansson.
Barfota runt om blir balansen på söndag om underlaget passar. Det kan bli seger igen i elfte raka V75-starten.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 Torsdag & Fredag
Nästa artikelInför V75 Gävle: Art Nökkve och Order By Keeper

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.