Inför V75: ”No Limit Royalty är en talangfull häst”

112

No Limit Royalty är en talangfull häst

Efternamnet förpliktigar.
Efter 15 år som professionell snowboardåkare är det hästarna som gäller igen på heltid för Janne Korpi.
På lördag har 33-åringen från Finland chansen att ta sin första seger i svenska V75.
– No Limit Royalty är en talangfull häst och jag tror på chans.

OS i Sydkorea i februari 2018 blev den sista tävlingen på bräda för Janne Korpi.
Kroppen började säga ifrån efter många otäcka fall under en karriär med VM-guldet för juniorer i halfpipe i Schweiz som höjdpunkt.
Efter att ha jobbat heltid som snowboardåkare i 15 år satsar han fullt ut på travsporten igen.
33-åringen kommer från en stor travsläkt i Finland. Fadern Pekka Korpi är en av Finlands mest framgångsrika tränare genom tiderna med drygt 5000 segrar som kusk. Heikki och Ilkka Korpi är farbröder i sporten.
– Ja, jag har ju travet i blodet som alla vet och det är svårt att bli av med det. Jag har inga framtidsplaner just nu utöver det jag håller på med och siktet är inställt på att jobba med hästarna. Jag gillar det här jobbet! säger Janne Korpi.
Pekka Korpi är tränare på Solvalla men är även verksam i Finland. 15 hästar står på filialen i Märsta norr om Stockholm där Janne jobbar.
Efter i runda tal 500 körda lopp har han bärgat två, kanske tre (han vet inte säkert) segrar i finska V75. I Sverige är det tuffare menar han.
– Jag har inte hunnit läsa på om motståndet på lördag men jag gissar att han möter bättre hästar nu än senast på Solvalla. Det är alltid tufft i V75 men han ska ha chans i alla fall, säger han.

Tvåa i V75 efter offensiv
Fyraårige hingsten No Limit Royalty blir rätt betrodd på lördag och ska ses som en outsider i klass I-försöket (V75-5) i Eskilstuna.
Janne har kört hästen i V75 i Sverige en gång tidigare. I ett klass II-försöket i Bollnäs i mitten av september kördes No Limit Royalty offensivt och höll bra från dödspositionen och slutade tvåa bakom Mellby Granat och Robert Bergh.
– Han är både stark och snabb och var bra i det loppet. Jag körde för att få ledningen men fick svar och han höll bra från dödens. Hästen har varit bra i fem lopp på raken nu. Senast blev det seger med Björn Goop på Solvalla från ledningen. Hästen vann enkelt och bör vara i bra form även på lördag, säger Janne Korpi.
Kan du rapportera om några bättre träningsrundor i Märsta?
– Han tränades lite tuffare i dag (måndag) och ska få ta det lite lugnare resten av veckan. Det blir skor på som vanligt. Det är en talangfull häst som har chans att vinna men på lördag måste han få en bra resa för att duga ända till seger.
No Limit Royalty är startsnabb. Siktar du på ledningen?
– Jag såg att vi fick spår två bakom bilen och det är bästa spåret för honom i alla fall. Men han är mera ”medium” ut, inte supersnabb. Men det är olika också från dag till dag hur han öppnar. Ibland tar han bara ledningen och andra dagar är han sämre den första biten så det är inte så lätt att räkna på honom.
Sundbyholmstravet tävlar två dagar på raken och på söndagen blir stallet en av huvudrollsinnehavarna. Segermaskinen Mascate Match blir stor favorit i söndagens V75-4, Breeders’ Crown-finalen för treåriga ston. Hur mår hon?
– Hon hade lite problem med sina blodvärden ett tag och de kunde inte träna henne som de ville innan semifinalerna på Solvalla. Hon har bara känts bättre och bättre en tid nu. Hon har varit här i Märsta sedan semifinalerna och är full av energi igen. Jag tränade henne i fredags. det bleb lite lättare bara men hon kändes mycket bra i alla fall.
Vad tror du om chansen i söndagens stora final?
– Jag tror att hon ska ha en bra chans där. Hon var bra i uttagningen och jag tror att ska vara ännu lite förbättrad till den här starten.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Hästen som köptes för fyndpris på Blocket
Nästa artikelInför V75: Sveriges mestvinnande travtränare har goda förutsättningar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.