Inför V75: Sveriges mestvinnande travtränare har goda förutsättningar

193

Sveriges mestvinnande travtränare har goda förutsättningar

Tre favoriter och ytterligare två högt rankade hästar.
Sveriges mestvinnande travtränare har goda förutsättningar att bli mestvinnande även  i lördagens V75-omgång i Eskilstuna.
– Det är svårt att säga vilken av hästarna som har bäst chans men jag gillar Istanbul Boko, säger Timo Nurmos.

Timo Nurmos är den tränare i Sverige som vinner flest lopp. Både totalt och i V75. Han är också den tränare vars hästar springer in mest pengar. Både totalt och i V75. På lördag har han fem hästar till start i V75 på Sundbyholmstravet och redan i den inledande avdelningen selar han ut ett hett segerbud. Man At Work (V75-1) mosade senast konkurrenterna från positionen utvändigt om ledaren när han gjorde första starten på tio månader.
– Han verkar ha tagit loppet på rätt sätt. Han har tränat lugnt och allt verkar bra i alla fall, säger Timo Nurmos.
Den här gången är det voltstart och Man At Work lottades till spår sju. Det utvändiga av de två så kallade springspåren.
– Han är en väldigt stor häst så jag tycker att sjundespåret är bra. Han är snäll att vända och jag tror att han kommer komma iväg bra. Han ska gå barfota igen och med vanlig vagn, och så kör vi med öppet huvudlag nu när det är volt. Jag hoppas att han är lika fin som senast, eller lite bättre. Då har han bra chans.

Kan ta sjätte raka
Den andra V75-avdelningen är något så ovanligt som ett lopp över tre varv i lägsta klassen. Favorit är Timo Nurmos jättetalang Mellby Hoffa som jagar sjätte raka segern från innerspår bakom startbilen.
– Han har tränat på bra och jag tycker att utgångläget är bra med en orutinerad häst över lång distans. I Eskilstuna är inte innerspåret bakom bilen det bästa men jag tycker att det är bättre än spår åtta, säger Nurmos och skrattar.
– Han möter bra och mer rutinerade hästar men han är fin själv. Det är svårt att säga hur mycket mer han kan utvecklas men han är inte färdig än.
Den mastiga distansen tror inte Solvallatränaren ska vara något bekymmer för treåringen.
– Han har visat att han kan göra lite jobb själv och han verkar väldigt stark i träningen. Det är därför jag anmäler till längre distans, jag tycker att det borde passa bra.

”Kommer bli mycket bra i framtiden”
Även Istanbul Boko (V75-5) ser ut att få bära favoritskapets tyngd.
– Istanbul Boko är en mycket fin häst men han har haft en väldig otur med startspåren och näst senast blev han störd till galopp. Det är en häst som jag gillar mycket. Han är långt ifrån färdig och kommer bli mycket bra i framtiden. Nu har han tyvärr ett knepigt läge igen men man får inte glömma honom.
Att spelarna skulle glömma Istanbul Boko är nog uteslutet. Det gäller även stallets övriga hästar som ska ut inom V75-spelet.
–  Mattie (V75-4) har tränat på under uppehållet. Det är meningen att hon ska gå till avel och vi tar något lopp nu innan det är dags. Tillägg är aldrig lätt men det är ett bra lopp åt henne, även om hon är svårbedömd även för mig. Jag är nöjd med henne i träningen i alla fall och det bir barfota fram eller runt om.
– Linus Boy (V75-7) var överraskande bra senast men han hade tränat fint. Han borde gå framåt mycket med det loppet men tyvärr fick han ett dåligt läge igen. Det är inte samma upplopp i Eskilstuna som på Solvalla men jag hoppas att han hinner ta några hästar till slut.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: ”No Limit Royalty är en talangfull häst”
Nästa artikel15-faldige miljonären Triton Sund har fått somna in

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.