Inför V75: Nu är Phoenix Photo först på målfotot?

35

inför v75® nu är phoenix photo först på målfotot?

Senast flög han fram över upploppet.
Nu beger sig Phoneix Photo till V75® Östersund i jakt på seger.
För tränaren Svante Ericsson väntar en spännande framtid på den nya gården.

Då Hans-Owe Sundberg slutade som tränare vid årsskiftet efter över 50 år i travsportens tjänst, blev det Svante Ericsson som övertog träningsanläggningen Nygård. Eskilstunaproffset har precis gjort sig hemmastadd på den nya gården, som ligger lika nära Solvalla som hemmabanan.
– Jag tycker verkligen det börjat bra, vi har kommit in i det de senaste veckorna på ett jäkligt bra sätt. Det är bra banor, bra personal och det rullar på fint. Det finns några boxar kvar att fylla förstås, men det är ingen panik med det heller, vi har 45 boxar totalt och 33 hästar just nu så tanken är väl att det ska fyllas på efterhand, säger Svante som förresten också fick överta en särskild häst från Hans-Owe.

Ett spännande nyförvärv
Nyblivne femåringen och kulltoppen Selected News avslutade fjolåret med seger i Solvalla Grand Prix och har därefter funnits på Ericssons träningslista. En högintressant säsong stundar förstås för Maharajah-sonen med närmare två miljoner på kontot.
– Han har hållit på med vinterträningen ett tag nu och tränar på bra. Det är en väldigt spännande häst inför nästa säsong, så får vi se hur han utvecklas. Men det är en ruggig häst i alla fall. Vi har inte några exakta planer för hans del i det här skedet, men det blir nog årsdebut först till våren.

Flög fram över upploppet
Fullt lika länge behöver vi dock inte vänta på att få se stallets andra reklamhäst 6 Phoenix Photo (V75-5) i tävlingsselen igen. Den rikstotobekante valacken beger sig den här helgen ut på en långresa när han dyker upp i Silverdivisionen på V75® som avgörs i Östersund.
– Det är bara bra med honom och han verkar ha tagit loppet senast på ett bra sätt. Den långa resan är inga problem för den här hästen och det känns som bra förutsättningar.
Phoenix Photo hade ett elva veckor långt tävlingsuppehåll före han förra fredagen startade i Örebro där han levererade en formligen flygande finish för andrapriset. Har det loppet fört formbarometern ytterligare framåt?
– Han var jättefin senast och det där blev väl det bästa genrepet som man kunde tänka sig. Han behövde inte bottna sig i det loppet så vi vet inte riktigt hur mycket han kan ha gått framåt med det, men normalt ska han ju han kunnat ha gjort det. Jag tycker att det ska vara en rätt så bra chans här.

Föregående artikelV75 Tips + Nästagångare till Östersund 29 januari 2022
Nästa artikelInför V75: ”Jag har två hästar i full form”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.