Inför V75: Nu är Ringostarr Treb tillbaka på allvar

107

Nu Ringostarr Treb tillbaka på allvar

Han vann Elitloppet 2018.
Därefter sprang han inte in en krona på nästan ett helt år.
Nu är Ringostarr Treb tillbaka på allvar.
– Normala regler gäller inte för honom, han är ett undantag, säger tränaren Jerry Riordan om lördagens favorit i i C.L.Müllers Memorial på Jägersro.

Det var i Elitloppet 2018 som Ringostarr Treb tog klivet upp på travtronen.
Det italienskfödde utmanaren gav inte hemmafavoriten Propulsion en chans att komma i närhet och fixade samtidigt Riordans största stund på travbanan.
Men någon uppföljning av framgången kom inte.
En skada hindrade fortsatt tävlande under sommaren och när man på höstkanten ställde in siktet mot det penningstinna VM-loppet på Yonkers, USA, så slutade det i galopp.
Därefter skickades hingsten för avelsarbete i hemlandet och tävlingskarriären fruktades vara över.
Men Ringostarr ville annat.
Jerry Riordan fick ett samtal från stuteriet som meddelade att nioåringen visade alla tecken på att längta tillbaka till tävlingsbanan.
Efter några uppbyggande lopp var Ringostarr tillbaka i toppskick i Hugo Åbergs Memorial där han åter tog skalpen på Propulsion, loppets trefaldige vinnare.
En månad senare kom nästa miljonseger i Sundsvall Open Trot.
– Vi tränar honom inte alls lika hårt nu som vi gjorde förra säsongen, så egentligen borde han inte kunna hålla samma nivå. Men han bara vinner ändå Normala regler gäller inte för honom, han är ett undantag, säger Riordan som därefter väntat in lördagens lopp i två månader.
– Visst kunde vi fortsatt att tävla honom i gulddivisionen, men med en sådan här häst gäller det att välja sina lopp med omsorg. Därför bestämde vi oss för att ge honom ett break istället. Han har inte haft några problem alls, tränats hela tiden och känns minst lika fin som inför senast. Dessutom har han visat många gånger att han tävlar bra efter uppehåll. Det vi vill ha på lördag är ett kvitto på hur han hanterar lång distans.
Är det med sikte mot Frankrike i vinter?
– Ja, om hästen uppträder som vi hoppas på lördag så blir nästa start i något av B-loppen i Paris, förmodligen Prix de Bourgogne som körs över 2 100 meter autostart. Fungerar allting så siktar vi mot Prix d’Amerique. Jag vet att det inte är hans förutsättningar, men när man har en sådan häst så vill man vara med i de största loppen.

”Chansen finns att komma till ledningen”
Lördagens uppgift är således ett led i matchningen dit och från ytterspår kanske man kan ana ett försiktigt taktiskt upplägg?
– Jag vill inte att han får ett för tufft lopp, samtidigt som jag givetvis vill vinna. Förmodligen måste vi ladda från start, skulle vi backa så finns risken att det krävs dryga spår till slut och då blir det tufft även om motståndet kanske är lite enklare än vanligt. Chansen finns att komma till ledningen och det skulle passa mig utmärkt om han körs där, då får vi garanterat ett svar på var hästen står för dagen.
Var tror du att han står för dagen?
– Jag tror att han är i samma slag nu som vid vinsterna på sistone och vi ändrar inget i utrustning eller balans jämfört med då, säger Jerry Riordan som berättar följande om sina övriga V75-hästar:
– 2 Key Mom (V75-4) gör det bra varje gång och jag var väldigt nöjd med henne senast då hon en tuff resa och hade varit tvåa om det inte kommit loss en häst på open stretch. Hon verkar ha tagit det på rätt sätt och har varit fin i träningen efteråt. Jag vet att Victor gärna vill testa henne i spets igen och jag skulle inte ha något emot det. Inga ändringar.
– 7 Orbital Ås (V75-4) är en tuff liten märr som utvecklats fint de senaste månaderna. Hon visade senast att hon tål att göra jobb själv och det kan vara läge att prova en bit från start då hon blivit allt kvickare bakom bilen. Skulle det bli dödens så tror jag att hon gör ett bra lopp därifrån också. Key Mom är väl den bättre chansen på läget, men annars håller jag hästarna som jämbördiga för dagen. Inga ändringar.
– 1 Maggie Cash (V75-7) fungerar bäst då hon får springa på innerspår och fick en perfekt resa senast. Hon åkte nästan dit mot den andra open stretch-hästen, men det var inte så konstigt då hon egentligen inte är den kortspeediga typen. Däremot är hon bra på att hålla hög fart länge när hon väl fått upp den. Hon har varit väldigt fin i träningen efter det och det känns att hon är under stadig utveckling för dagen. Även om motståndet är tuffare nu så tror jag att hon ska hävda sig. Henne vill jag inte se i ledningen utan helst i rygg på ledaren. Vi bytte till jänkarvagn senast och då hon verkligen såg ut att trivas i den så fortsätter vi så. I övrigt ändrar vi inget. Det blir tufft att vinna igen, men jag tror säkert att hon kan följa med till fina pengar.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.